Asculta Itsy Bitsy live
 20182% pentru PEDITEL 1791 201720% impozit pe profit= 100.000 copii fericiti STAGE- Festivalulul International de Teatru Amator pentru Liceeni 18-24 septembrie 2017Serviciul de asistență pediatrică de urgență Peditel 1791 a preluat 27.783 de apeluri într-un anPEDITEL 1791. Sfat medical pediatric prin telefon, non stop  2016Doneaza pentru PEDITEL 1791.Call center pediatric non stopSTAGE. INTERNATIONAL YOUTH THEATER FESTIVAL. 21-25 SEPTEMBER CLUJ, ROMANIAFestivalul International de Teatru pentru liceeni STAGE, ed. VII, 21-25 SEPTEMBRIE 20162% pentru PEDITEL 1791. Completeaza si TUPEDITEL 1791. Urgente si sfat medical pediatric non stop 20152% pentru PEDITEL NAȚIONAL 2014TU ești Crăciunul lor!2% 2013Zambet de copil. Call Center Pediatric, sectia UPU, la Spitalul de Copii Cluj TENNIS CUP Parinti Clujeni, editia a IV-a, 21-22 SEPTEMBRIE 2013Festivalul de Teatru pentru Tineri STAGE, ed. IV, 28 oct - 03 noi 2013 2012Zâmbet de Copil 2012Fii și Tu Moș CrăciunProgram de Burse - ”Ofera-i o sansa in plus copilului tau”Cel mai frumos ou încondeiatFestivalul de teatru pentru tineri STAGE1 Iunie - Universul CopiilorTennis Cup Parinti Clujeni - 09 iunie 2% pentru 2000 2011Fii si TU Mos Craciun. Tu esti Craciunul LorFestivalul de Teatru pentru Tineri Stage IITennis CupZambet de copilOfera-i o sansa in plus copilului tau! IICel mai frumos ou incondeiat II2% 2010Cel mai frumos ou incondeiatOfera-i o sansa in plus copilului tau!Zambet de CopilTennis CupFestivalul de Teatru pentru Tineri Fii si Tu Mos Craciun!
Cabinete si policlinici privateCentre culturaleGradinite si crese de statHarta traseelor ciclourbane


Acasa | Editoriale

Cereti-va SCUZE PUBLIC

de ... | 13.01.2012

Atitudinea Fundatiei Parinti Clujeni in ceea ce priveste HCL 405/2011 privind amenajarea unui crematoriu uman in Cimitirul Manastur


Misiunea Fundatiei Parinti Clujeni este de a coagula si cataliza interesele tuturor parintilor din judetul Cluj, interese legate de o viata mai buna pentru copiii si familiile lor; astfel, fundatia va functiona ca suport pentru reprezentarea acestor interese si va tine cont de specificul zonal al manifestarii lor si al solutiilor propuse.De asemenea, Fundatia Parinti Clujeni va promova valorile care duc la o viata mai buna pentru familiile si copiii clujeni, cum ar fi responsabilitate, comunicare, implicare personala, munca, bucuria de a trai si respect fata de oamenii de langa noi,repectand valori ca: responsabilitate, implicare, respect si civism.
Fundatia Parinti Clujeni respecandu-si viziunea, misiune si valorile, ca sustinator al locuitorilor cartierului Manastur si nu numai, in ceea ce priveste contestarea amplasarii unui crematoriu uman in incinta cimitirului Manastur, precum si sustinator si initiator al demersurilor legale si civice pentru anularea HCL 405.2011, a simulacrului de dezbatere publica organizata in 15 decembrie 2011 la restaurantul Vila Rosa, precum si la solicitarile si memoriile depuse la ARPM si Centrul Regional de Sanatate Publica si coalizarea cetatenilor pentru marsul tacerii din 11 ianuarie, ora 12.00 solicita public urmatoarele :
1. Urmatorii consilieri locali :
Anastase Claudia PSD
Cataniciu Steluta Gustica PNL
Mandru Brindusa Alina PD-L
Csoma Botond UDMR
El Hayes Arthur Roland PD-L
Florea Ioan Horea PD-L
Gliga Florin Valentin PD-L
Irsay Miklos UDMR
Laszlo Attila UDMR
Marcu Valtar PD-L
Moisin Radu Marin PD-L
Molnos Lajos UDMR
Pantea Petru Iacob PD-L
Peter Teofil Claudiu PNL
Popa Adrian PD-L
Popa Liviu PD-L
Pop Ioan PD-L
Niculescu Nicoleta PD-L
Ratiu Radu Florin PD-L
Sandu Mihai PD-L
Somogyi Gyula UDMR
Tomos Constantin Ioan PD-L
Vuscan Gheorghe Ioan PSD:
sa-si ceara public scuze fata de locuitorii Municipiului Cluj Napoca si in special fata de locuitorii cartierului Manastur pentru lipsa de responsabilitate si incalcarea atributiilor pentru care au fost trimisi in Consiliul Local- sa reprezinte interesele cetatenilor, prin semnarea cu 19 voturi „pentru” si 4 „abtineri” , a amplasarii crematoriului uman in incinta Cimitirului Manastur; de fapt si de drept consilierii locali au actionat IMPOTRIVA cetatenilor.
2. Solicitam public ca mai sus amintitii sa-si doneze indemnizatia de sedinta in valoare de 3000 lei in Fondul Perlino , deoarece asa cum copiii abuzati din Centrul Perlino sunt abuzati si neglizati de propriile familii, asa si cetatenii Manasturului au fost desconsiderati si „abuzati ”de catre reprezentantii care TREBUIE sa le reprezinte interesele. Actul de donatie este normal, avand in vedere ca acesti consilieri au votat/abtinut impotriva propriilor cetateni pe care-i reprezinta. Consilierii locali, care sunt indemnizati pentru participarea la sedintele Consiliului Local, nu au timp, disponibilitate, vointa, dorinta sa-si asume responsabil votul si o fac formal,nu au timp sa se informeze corect asupra posibilelor implicatii dezastruoase asupra mediului si locuitorilor., ne intrebam pentru ce au timp? In schimb cetatenii: Emil Stetco, Sorin Terinte, Andreica Ioan, Macavei Petru si cei peste 300 de protestatari au avut si timp (Sorin Terinte a invatat programul Screen 3 si a adunat nu mai putin de 3 giga de documente si studii pertinente in ceea ce priveste impactul mediu, sanatate,ect,) Emil Stetco a mediatizat cu ajutorul presei efectele reale si a mobilizat locuitorii zonei, a realizat o documentatie tehnico-juridica, etc), atentie FARA A FI INDEMNIZATI, nu aveau nicio obligatie, avand in vedere ca, in cazul unei democratii reale ei se simteau protejati de catre alesii lor.
In consecinta, ni se pare si regretabila si deplasata, chiar anormala, declaratia oficiala a consilierilor locali din PD-L si vadita incercare a acestora si a altor partide de a politiza subiectul si a acumula voturi, pentru un act pe care ei l-AU GENERAT si l-AU SEMNAT! Fara directa si nemijlocita lor prezenta si actiune, HCL 405/2011 NU AR FI EXISTAT! Ceea ce a facut PD-L astazi suna asa: „eu criminalul solicit sa se ia masuri sa-i prinde-ti pe cei care au ucis”.
Toate declaratiile publice ale consilierilor locali trebuie sa sune astfel:
„Eu, subsemnatul .............consilier local din partea ............IMI CER SCUZE PUBLIC PENTRU LIPSA MEA DE RESPONSABILITATE”
Mai jos, este minuta sedintei....pentru se vedea cat de important era pentru consilierii locali, subiectul Crematoriu. (pp 16-19)
http://www.primariaclujnapoca.ro/userfiles/files/proces.pdf
3.Solicitam public Prefectului Clujului, Florin Stamatian, sa-si ceara PUBLIC scuze pentru limbajul agresiv si jignirile gratuite aduse domnului Emil Stetco in data de 11 ianuarie 2012, in sediul Prefecturii Cluj, Emil Stetco cetateanul orasului (pe care domnul prefect ar trebui sa-l respecte), platitorul de taxe si impozite Emil Stetco care contribuie ca prefectul sa-si primeasca salariul la timp si sa vegheze la respectarea legilor si protestatarul Emil Stetco care venise sa-si sustina cauza in care credea, nu sa fie jignit, asa cum ii mai jignisera inteligenta si administratorii RDK CREMATION.

Domnilor si doamnelor, Clujul NU DOARME!


Cristina Grigore
Director Executiv
Fundatia Parinti Clujeni
 

Share
ŞTIRI
Chiosc
Educatie
Evenimente
Mediu
Sanatate
Editorial Alexandra Alexa Elogiu pentru părinți
de Alexandra Alexa

Autor: Cătălina Poiană   Nu sunt mamă. Și de multe ori mă cuprinde bucuria și fericirea la gândul că într-o zi voi avea un prunc, dar în același timp și temerea și întrebările oare cum voi fi ca mamă. Weekendula cesta însă, s-a întâmplat ceva diferit. Au venit în vizită aproape toți membrii familiei, dintre care și un prichindel frumos de doi anișori. Și i-am revăzut pe părinții mei, în calitate de părinți, bunici, dar mai mult ca niciodată i-am văzut ca oameni. Două persoane, trecute de 60 de ani, cu trecutul lor, visele lor și evoluția lor ca Oameni. Am regăsit-o pe Mama la fel de grijulie și de atentă față de binele celor din jur. La fel de altruistă și plină de bucurie pentru cei din jurul ei. La fel de îngrijorată și atentă față de nevoile fiicei sale și de viitorul ei. La fel de fericită pentru oamenii buni și blânzi pe care îi am &ici ...

Editorialciteste mai departe
GALERII FOTO
NEWSLETTER
Abonare Dezabonare

Asculta Itsy Bitsy live