Asculta Itsy Bitsy live
 20182% pentru PEDITEL 1791 201720% impozit pe profit= 100.000 copii fericiti STAGE- Festivalulul International de Teatru Amator pentru Liceeni 18-24 septembrie 2017Serviciul de asistență pediatrică de urgență Peditel 1791 a preluat 27.783 de apeluri într-un anPEDITEL 1791. Sfat medical pediatric prin telefon, non stop  2016Doneaza pentru PEDITEL 1791.Call center pediatric non stopSTAGE. INTERNATIONAL YOUTH THEATER FESTIVAL. 21-25 SEPTEMBER CLUJ, ROMANIAFestivalul International de Teatru pentru liceeni STAGE, ed. VII, 21-25 SEPTEMBRIE 20162% pentru PEDITEL 1791. Completeaza si TUPEDITEL 1791. Urgente si sfat medical pediatric non stop 20152% pentru PEDITEL NAȚIONAL 2014TU ești Crăciunul lor!2% 2013Zambet de copil. Call Center Pediatric, sectia UPU, la Spitalul de Copii Cluj TENNIS CUP Parinti Clujeni, editia a IV-a, 21-22 SEPTEMBRIE 2013Festivalul de Teatru pentru Tineri STAGE, ed. IV, 28 oct - 03 noi 2013 2012Zâmbet de Copil 2012Fii și Tu Moș CrăciunProgram de Burse - ”Ofera-i o sansa in plus copilului tau”Cel mai frumos ou încondeiatFestivalul de teatru pentru tineri STAGE1 Iunie - Universul CopiilorTennis Cup Parinti Clujeni - 09 iunie 2% pentru 2000 2011Fii si TU Mos Craciun. Tu esti Craciunul LorFestivalul de Teatru pentru Tineri Stage IITennis CupZambet de copilOfera-i o sansa in plus copilului tau! IICel mai frumos ou incondeiat II2% 2010Cel mai frumos ou incondeiatOfera-i o sansa in plus copilului tau!Zambet de CopilTennis CupFestivalul de Teatru pentru Tineri Fii si Tu Mos Craciun!
Cabinete si policlinici privateCentre culturaleGradinite si crese de statHarta traseelor ciclourbane


Acasa | Editoriale

Cum sa duci la indeplinire obiectivele alese

de ... | 04.01.2012


Viata este o calatorie si sta in puterea noastra sa alegem destinatia dorita. Putem realiza acest lucru prin stabilirea obiectivelor in viata si ducerea lor spre indeplinire.

Pentru asta trebuie sa planificam amanuntit, sa facem scheme si sa ne gandim bine, apoi sa revizuim periodic toate planurile. Nu te descuraja! Cu ajutorul unor sfaturi simple vei reusi.

• Considera trasaturile personalitatii tale si intuitia. Gandeste-te la lucruri precum stilul de lucru preferat: individual sau in echipa, sau perioada zilei in care te simti mai activ. Gandeste-te daca vei reusi sa indeplinesti activitati care contravin inclinatiilor personale si fii atent la starea care ti-o confera un anumit obiectiv - esti incitat sau indiferent?

• Fii responsabil. Evita intotdeauna sa gasesti scuze pentru esecurile tale si nu te pune in postura de victima a destinului. Pentru a putea ramane concentrat pe indeplinirea obiectivelor trebuie sa fii responsabil pentru comportamentul si deciziile urmate. Suna dificil, insa numai asa vei fi stapan pe propria viata.

• "Nu lasa pe maine ce poti face azi" si fii consecvent. Stabilirea unui obiectiv doar pe hartie si amanarea actiunii echivaleaza de cele mai multe ori cu "moartea" unui ideal. Utilizeaza energia si entuziasmul stabilirii unui obiectiv nou drept "combustibil" pentru a trece la actiune.

• Vizualizeaza succesul. Atitudinea si starea de spirit pozitiva reprezinta o arma esentiala pentru a avea succes. Gandeste-te la cum te vei simti, cat de schimbata va fi viata ta si tot ce vei fi in stare sa faci odata ce iti vei indeplini obiectivele. Te poate ajuta sa transpui aceasta viziune in scris. Uita de situatia din prezent si urmareste-ti viziunea. Toate aceste lucruri te vor mentine motivat.

• Cunoaste importanta obiectivelor tale. Obiectivele iti pot oferi satisfactii imediate sau pe termen mai lung, insa trebuie sa retii de fiecare data ca merita tot efortul. Trebuie sa-ti doresti cu adevarat sa indeplinesti aceste obiective.

• Fii realist in legatura cu obiectivele alese. Gandeste-te la prioritatile din viata ta, la lucrurile nou aparute sau care s-au schimbat - locul de munca, familie, probleme de sanatate, reluarea studiilor, etc. Viata ne poate rezerva surprize si trebuie sa ajustam obiectivele la situatia curenta din viata noastra.

• Evalueaza lucrurile care te ajuta in indeplinirea obiectivelor si ajusteaza lucrurile care nu merg bine. Daca vei ajusta pe parcurs toti acesti factori, atunci cand vei intalni un impas nu vei fi obligat sa o iei de la inceput si nu vei fi tentat sa renunti. Experienta si efortul deja depuse vor putea fi utilizate pentru a progresa in continuare.

• Realizeaza un plan in scris si stabileste un calendar cu datele pentru revizuirea progresului. Trebuie sa notezi un plan de actiune pas cu pas, pentru a putea bifa fiecare etapa parcursa. Deseori, a pune in scris o actiune este primul pas in indeplinirea sa. Notand periodic progresul, sau lipsa acestuia, vei putea sa iti ajustezi atitudinea pentru a duce obiectivele la indeplinire.

• Pastreaza increderea in fortele proprii si in ceilalti. Gandeste pozitiv. De cele mai multe ori, modul in care privim o situatie sau o persoana poate influenta rezultatul evenimentelor. Daca te consideri o persoana fara valoare si care nu poate duce nimic pana la capat, cel mai probabil nu vei avea succes. In schimb, increderea in fortele proprii reprezinta premisa pentru succes.

• Recunoaste efortul depus si sarbatoreste succesul. O dovada palpabila a progresului te va ajuta sa ramai motivat. Fa o lista cu obiectivele pe care le-ai atins deja, indiferent cat de mici si chiar le poti impartasi cu cineva. Iti poti oferi si o recompensa, insa nu uita ca indeploinirea unui obiectiv inseamna ca poti trece la urmatorul.
Autor: Camelia Airinei

 

Share
ŞTIRI
Chiosc
Educatie
Evenimente
Mediu
Sanatate
Editorial Alexandra Alexa Elogiu pentru părinți
de Alexandra Alexa

Autor: Cătălina Poiană   Nu sunt mamă. Și de multe ori mă cuprinde bucuria și fericirea la gândul că într-o zi voi avea un prunc, dar în același timp și temerea și întrebările oare cum voi fi ca mamă. Weekendula cesta însă, s-a întâmplat ceva diferit. Au venit în vizită aproape toți membrii familiei, dintre care și un prichindel frumos de doi anișori. Și i-am revăzut pe părinții mei, în calitate de părinți, bunici, dar mai mult ca niciodată i-am văzut ca oameni. Două persoane, trecute de 60 de ani, cu trecutul lor, visele lor și evoluția lor ca Oameni. Am regăsit-o pe Mama la fel de grijulie și de atentă față de binele celor din jur. La fel de altruistă și plină de bucurie pentru cei din jurul ei. La fel de îngrijorată și atentă față de nevoile fiicei sale și de viitorul ei. La fel de fericită pentru oamenii buni și blânzi pe care îi am &ici ...

Editorialciteste mai departe
GALERII FOTO
NEWSLETTER
Abonare Dezabonare

Asculta Itsy Bitsy live