|
Acasa | Proiecte |
Zâmbet de Copil 2012 Zâmbet de Copil 2012 - Dotarea secției de Chirurgie Pediatrică a Spitalului de Copii Cluj
Dotare Chirugie pediatrică
• 1 masă chirurgicală Schmitz
• 1 lampă scialitică cu 2 brațe Brandon
Valoare proiect 245 000 lei tva inclus
În 2010, când site-ul de informare pentru părinți și viitori părinți - www.parinticlujeni.ro - și-a setat misiunea, viziunea, obiectivele și activitățile ca Fundația Părinți Clujeni, ne-am luat responsabilitatea de a transforma în bine Spitalul de Copii Cluj. “Binele” era și este definit ca:
- dotarea cu aparatură medicală;
- dotarea cu transport;
- dotarea cu bucătărie profesionistă
- renovarea spațiilor și modernizarea acestora
- servicii medicale la standarde înalte
- comunicare medic - pacient
- așa a apărut ideea de a denumi proiectul Zâmbet de Copil
Pentru că zilnic, săptămânal, lunar și anual, copiii internați în Spitalul de Copii Cluj, care vin din toate județele Romaniei - NU zâmbesc (din cel puțin 2 motive: 1. suferința și 2. lipsurile cronice regăsite în spitalele românești).
Astfel că, împreună cu comunitatea locală, comunitatea de afaceri locală, regională, națională, internațională și administrația publică locală, județeană și națională, vrem să schimbăm tristețea copiilor care NU zâmbesc din Spitalul de Copii Cluj, într-un Zâmbet de ... mulțumire către tine.
Vrem să credem și credem că problemele se rezolvă cu implicarea noastră directă ca mamă, tată, fiu, fiica, nepot, unchi, frate, soră, bunic, angajat, angajator, primar, consilier, director, șofer, secretară, medic, profesor, instalator, constructor, asistentă medicală, casier, manipulant marfă, prim–ministru, muncitor necalificat... și credem că putem schimba ceva în România dacă ne implicăm direct, dacă luăm inițiativă, dacă aclamăm public neregulile și nedreptățile, fraudele și abuzurile, NU celălat, ci EU, cetățeanul.
Ni s-a spus și continuu ni se spune incă, ...suntem în România, NU SE POATE; vă dăm cel puțin 3 exemple că SE POATE, că acolo unde oamenii au devenit o forță conștientă de civismul lor, responsabili și argumentați în schimbările propuse, s-a putut și S-A REALIZAT.
-
1. Dotarea Spitalului de Copii cu o mașină de transport pacienți: Skoda Octavia Tour - timp de colectare fonduri: 2 luni;
-
2. Dotarea și renovarea completă a bucătăriei centrale a Spitalului de Copii Cluj (finalizare iunie 2012);
-
3. Anularea HCL Consiliului Local Cluj Napoca privind amplasarea unui crematoriu uman în incinta Cimitirului Mănăștur
Vă propunem al 4-lea SE POATE – dotarea secției de Chirurgie pediatrică a Spitalului de Copii Cluj cu aparatură medicală în valoare de 245 000 lei.
SE POATE atunci când oamenii CRED că SE POATE, când din multul sau puținul lui ajută la schimbare, când binele nevăzut, devine și văzut si auzit, când NE PASĂ de locul în care trăim și vrem să fie LOCUL unde copiii, nepoții, frații, surorile, urmașii noștri vrem să trăiască decent. Până nu seîntâmplă asta, suntem niște spectatori triști, care ne supraviețuim zilnic. Am învățat de la copii, care suntșsi beneficiarii Zâmbet de Copil, că TREBUIE să VISĂM și TREBUIE ca VISUL nostru să devină REALITATE si peste 10, 20, 50 ani ni se va părea nouă și urmașilor noștri, un efort care a meritat, care nu ne-a adus măriri de salarii, vacanțe, case, mașini, ci ne-a adus SPERANȚĂ și BUCURIA de a face BINE; am redat zâmbetul pe chipul copiilor care nu zâmbesc niciodată.
Ajuta-mă să redăm împreună bucuria și zâmbetul firesc al copiilor din spitale, care NU zâmbesc niciodată. Ajută-mă să fac binele să se vadă și să devină contagios.
Mulțumesc
Contact:
Cristina Grigore - Director executiv Fundația Părinți Clujeni
tel: 0726 33 52 73
e-mail: cristina.grigore@parinticlujeni.ro |
|
Elogiu pentru părinți
de Alexandra Alexa
Autor: Cătălina Poiană
Nu sunt mamă. Și de multe ori mă cuprinde bucuria și fericirea la gândul că într-o zi voi avea un prunc, dar în același timp și temerea și întrebările oare cum voi fi ca mamă.
Weekendula cesta însă, s-a întâmplat ceva diferit. Au venit în vizită aproape toți membrii familiei, dintre care și un prichindel frumos de doi anișori. Și i-am revăzut pe părinții mei, în calitate de părinți, bunici, dar mai mult ca niciodată i-am văzut ca oameni. Două persoane, trecute de 60 de ani, cu trecutul lor, visele lor și evoluția lor ca Oameni.
Am regăsit-o pe Mama la fel de grijulie și de atentă față de binele celor din jur. La fel de altruistă și plină de bucurie pentru cei din jurul ei. La fel de îngrijorată și atentă față de nevoile fiicei sale și de viitorul ei. La fel de fericită pentru oamenii buni și blânzi pe care îi am &ici ...
|
Editorial | citeste mai departe |
|