Asculta Itsy Bitsy live
 20182% pentru PEDITEL 1791 201720% impozit pe profit= 100.000 copii fericiti STAGE- Festivalulul International de Teatru Amator pentru Liceeni 18-24 septembrie 2017Serviciul de asistență pediatrică de urgență Peditel 1791 a preluat 27.783 de apeluri într-un anPEDITEL 1791. Sfat medical pediatric prin telefon, non stop  2016Doneaza pentru PEDITEL 1791.Call center pediatric non stopSTAGE. INTERNATIONAL YOUTH THEATER FESTIVAL. 21-25 SEPTEMBER CLUJ, ROMANIAFestivalul International de Teatru pentru liceeni STAGE, ed. VII, 21-25 SEPTEMBRIE 20162% pentru PEDITEL 1791. Completeaza si TUPEDITEL 1791. Urgente si sfat medical pediatric non stop 20152% pentru PEDITEL NAȚIONAL 2014TU ești Crăciunul lor!2% 2013Zambet de copil. Call Center Pediatric, sectia UPU, la Spitalul de Copii Cluj TENNIS CUP Parinti Clujeni, editia a IV-a, 21-22 SEPTEMBRIE 2013Festivalul de Teatru pentru Tineri STAGE, ed. IV, 28 oct - 03 noi 2013 2012Zâmbet de Copil 2012Fii și Tu Moș CrăciunProgram de Burse - ”Ofera-i o sansa in plus copilului tau”Cel mai frumos ou încondeiatFestivalul de teatru pentru tineri STAGE1 Iunie - Universul CopiilorTennis Cup Parinti Clujeni - 09 iunie 2% pentru 2000 2011Fii si TU Mos Craciun. Tu esti Craciunul LorFestivalul de Teatru pentru Tineri Stage IITennis CupZambet de copilOfera-i o sansa in plus copilului tau! IICel mai frumos ou incondeiat II2% 2010Cel mai frumos ou incondeiatOfera-i o sansa in plus copilului tau!Zambet de CopilTennis CupFestivalul de Teatru pentru Tineri Fii si Tu Mos Craciun!
Cabinete si policlinici privateCentre culturaleGradinite si crese de statHarta traseelor ciclourbane


Acasa | Stiri - Evenimente
Gala Caritabila ”Daruieste din suflet”, Cinema Florin Piersic, miercuri, 7 decembrie, ora 19,00
05.12.2016
Gala Caritabila ”Daruieste din suflet”, Cinema Florin Piersic, miercuri, 7 decembrie, ora 19,00

 Gala caritabilă Dăruiește din suflet Cluj-Napoca

 
 
Smart Baby alături de organizatorii unui eveniment aflat la cea de a II-a ediție, vă invită să le fiți alături la Gala caritabilă Dăruiește din suflet. Evenimentul va avea loc miercuri, 7 decembrie 2016, ora 19.00, la Cinema Florin Piersic din Cluj-Napoca.
 
Scopul acțiunii este strângerea de fonduri pentru o comunitate de 40 de copii cu posibilități materiale reduse din două sate clujene, pentru a-i ajuta să nu abandoneze școala pe perioada iernii, din cauza lipsurilor, a frigului, a imposibilității de a ieși din case.
 
Este pentru al doilea an consecutiv când Freshbyte, MB Dental și Lions Club 360 Cluj-Napoca colaborează alături de World Vision România pentru a le oferi o mână de ajutor copiilor care provin din familiile incluse în programele umanitare ale organizației. Anul acesta, atenția se îndreaptă către două grupuri țință: 20 de copii din comuna Aghireșu și 20 din comuna Iara.
 
Pentru a achiziționa necesarul pentru a-i trece iarna cu bine, pentru a le da șansa continuării școlii în sezonul rece, organizatorii și-au propus să adune 12.000 euro (55.000 lei) din donații și sponsorizări. Din banii și donațiile adunate, se vor achiziționa încălțăminte și îmbrăcăminte adecvate pentru iarnă, rechizite școlare și jucării în valoare totală de 300 de euro pentru fiecare dintre cei 40 de copii. Tot ce trece peste această sumă va fi folosit tot pentru ei și nevoile imediate ale familiilor lor pe perioada iernii și nu numai.
 
Smart Baby, un magazin online special creat pentru a oferi produse de calitate care ajută la dezvoltarea fizică și intelectuală a bebelușului s-a alăturat în acest an campaniei și dorește să susțină acest demers alături de invitații speciali precum Mihal Sandu, Arpi Torok & Zip Band, Mădălina Ghiran, Ioan Man, dar și îndrăgitul actor și prezentator Bogdan Bob Rădulescu. Pe lângă programul artistic, în cadrul evenimentului se va desfășura și o licitație caritabilă cu obiecte create chiar de copiii în beneficiul cărora este organizat totul. Participanții vor avea parte și de alte surprize....din care vă dezvăluim acum doar două: ateliere de pictat globuri și proiecția unor filmulețe emoționante realizate în comunitățile din care provin micuții.
 
Moș Nicolae vine cu o excursie la Cluj
 
Contextul și programul acțiunii este unul mai amplu, incluzând și o acțiune separată, o zi specială dedicată numai celor mici. Astfel, cei 40 de copii vor avea parte de un cadou special luni, 5 decembrie, în ajun de Moș Nicolae: ei vor petrece o zi în Cluj-Napoca, alături de voluntarii Galei.
 
Vor fi aduși din comunele în care locuiesc cu două autocare puse la dispoziție de unul dintre sponsori. Ajunși în Cluj-Napoca, copiii vor viziona un film de animație în format 3D la Cinema City din Iulius Mall, iar după film vor servi masa la restaurantul Marty.
 
Cu veselie și voioșie, vor merge apoi cu toții în centrul orașului pentru a se bucura de Târgul de Crăciun și de spectacolul oferit de Gașca Zurli în Piața Unirii. Seara se va termina cu o întâlnire cu însuși Moșul, care va veni cu tolba plină. După o zi atât de plină, micuții vor fi transportați înapoi acasă. Pe toată durata excursiei, fiecare grup de copii va fi însoțit de cel puțin doi adulți din comunele de reședință și de voluntari de la noi.
 
Context
 
România este pe primele locuri în Uniunea Europeană în ceea ce privește riscul de sărăcie și excluziune socială în rândul copiilor, conform Eurostat. Totuși, România a făcut pași importanți pentru scăderea acestui procent, ajungând de la 48,1% în 2010, la 46,8% în 2015, o dovadă a faptului că acțiuni de tipul celei pe care o organizăm acum pot ajuta cu adevărat!
 
De asemenea, rata abandonului școlar în România este una dintre cele mai ridicate din Uniunea Europeană. Iar rata abandonului școlar cunoaște o creștere sezonieră, iarna, din cauza lipsei de mijloace materiale prin care familia să susțină copilul la școală (haine și încălțăminte potrivite pentru iarnă, rechizite, pachețel cu hrană, etc.)
 
Pornind de la aceste statistici, ne propunem să contribuim la reducerea abandonului școlar în rândul copiilor proveniți din familii cu posibilități materiale reduse. Cu toții putem contribui la reducerea acestor procente rușinoase, stă în puterea noastră să ajutăm!
 
Organizatorii doresc să mulțumimească celor peste 20 de sponsori care s-au implicat deja: Cinema City, Marty Restaurants, Condiment Catering&Delivery, Eventos, Wine O Clock, Sushi Cluj, Safeway, UpEvent, Prodan Tour, Leo Civitas, Leo Bastion, Pasticeria Rossini, DRA Arhitectură, Ariel Vet, Bonjour Holiday, Smart Baby, Home Garden, Urma, Smart Move Crossfit, Paul Sandor Photography, Vescan Pictures, Morea Films.
 
 
Date de contact:
Raluca Kostrakievicz
raluca.kostrakievicz@gmail.com
Tel: 0744664549
 

Media: 1.8/5 (92 voturi)

Share
ŞTIRI
Chiosc
Educatie
Evenimente
Mediu
Sanatate
Editorial Alexandra Alexa Elogiu pentru părinți
de Alexandra Alexa

Autor: Cătălina Poiană   Nu sunt mamă. Și de multe ori mă cuprinde bucuria și fericirea la gândul că într-o zi voi avea un prunc, dar în același timp și temerea și întrebările oare cum voi fi ca mamă. Weekendula cesta însă, s-a întâmplat ceva diferit. Au venit în vizită aproape toți membrii familiei, dintre care și un prichindel frumos de doi anișori. Și i-am revăzut pe părinții mei, în calitate de părinți, bunici, dar mai mult ca niciodată i-am văzut ca oameni. Două persoane, trecute de 60 de ani, cu trecutul lor, visele lor și evoluția lor ca Oameni. Am regăsit-o pe Mama la fel de grijulie și de atentă față de binele celor din jur. La fel de altruistă și plină de bucurie pentru cei din jurul ei. La fel de îngrijorată și atentă față de nevoile fiicei sale și de viitorul ei. La fel de fericită pentru oamenii buni și blânzi pe care îi am &ici ...

Editorialciteste mai departe
GALERII FOTO
NEWSLETTER
Abonare Dezabonare

Asculta Itsy Bitsy live