Asculta Itsy Bitsy live
 20182% pentru PEDITEL 1791 201720% impozit pe profit= 100.000 copii fericiti STAGE- Festivalulul International de Teatru Amator pentru Liceeni 18-24 septembrie 2017Serviciul de asistență pediatrică de urgență Peditel 1791 a preluat 27.783 de apeluri într-un anPEDITEL 1791. Sfat medical pediatric prin telefon, non stop  2016Doneaza pentru PEDITEL 1791.Call center pediatric non stopSTAGE. INTERNATIONAL YOUTH THEATER FESTIVAL. 21-25 SEPTEMBER CLUJ, ROMANIAFestivalul International de Teatru pentru liceeni STAGE, ed. VII, 21-25 SEPTEMBRIE 20162% pentru PEDITEL 1791. Completeaza si TUPEDITEL 1791. Urgente si sfat medical pediatric non stop 20152% pentru PEDITEL NAȚIONAL 2014TU ești Crăciunul lor!2% 2013Zambet de copil. Call Center Pediatric, sectia UPU, la Spitalul de Copii Cluj TENNIS CUP Parinti Clujeni, editia a IV-a, 21-22 SEPTEMBRIE 2013Festivalul de Teatru pentru Tineri STAGE, ed. IV, 28 oct - 03 noi 2013 2012Zâmbet de Copil 2012Fii și Tu Moș CrăciunProgram de Burse - ”Ofera-i o sansa in plus copilului tau”Cel mai frumos ou încondeiatFestivalul de teatru pentru tineri STAGE1 Iunie - Universul CopiilorTennis Cup Parinti Clujeni - 09 iunie 2% pentru 2000 2011Fii si TU Mos Craciun. Tu esti Craciunul LorFestivalul de Teatru pentru Tineri Stage IITennis CupZambet de copilOfera-i o sansa in plus copilului tau! IICel mai frumos ou incondeiat II2% 2010Cel mai frumos ou incondeiatOfera-i o sansa in plus copilului tau!Zambet de CopilTennis CupFestivalul de Teatru pentru Tineri Fii si Tu Mos Craciun!
Cabinete si policlinici privateCentre culturaleGradinite si crese de statHarta traseelor ciclourbane


Acasa | Stiri - Mediu
6 pasi simpli catre o educatie eco
25.06.2012
6 pasi simpli catre o educatie eco

Odata ce apar copiii in viata parintilor, grija pentru mediul inconjurator nici ca mai primeaza. Suficient ca acum exista niste fiinte noi in viata lor si trebuie sa invete sa puna un scutec ca sa se mai si gandeasca la atitudini verzi si prietenoase cu natura.

Exista insa 6 pasi simpli pentru o educatie eco, un mic ghid in care sfaturile pentru cresterea copilului pur si simplu se intersecteaza cu unele dintre fundamentele ecologice.

Asadar, daca vreti sa fiti parinti eco trebuie sa:

1. Fiti un exemplu pentru copii. Voi sunteti modelele din viata celor mici, de la voi invata cum sa se comporte, de la voi deprinde obiceiuri si de la voi invata. Tot ce le spuneti poate deveni o lectie valoroasa si astfel puteti sa le explicati si de ce separati resturile de mancare de sticla si de carton sau de ce stingeti lumina cand plecati dintr-o camera.

2. Explicati-le care sunt nevoile umane fundamentale. Pe langa dragoste si afectiune, cel mic trebuie sa stie ca un aer curat, o apa nepoluata si un sol curat sunt esentiale in viata oamenilor. Un om poate trai fara jocuri pe calculator, dar nu poate trai fara aceste elemente fundamentale omenirii.

3. Faceti experimente “verzi”. Puteti sa faceti un proiect in care sa-i arati toate speciile maritime si sa-i explici ca daca se polueaza marile si oceanele el nu va apuca sa vada niciodata toti acesti pestisori.

4. Totul incepe de la alaptare. Nimic nu e mai natural si o hrana mai eco decat laptele de la mama. De aici poate incepe toata educatia eco.

5. Mancarea sanatoasa e cea eco. Incearca sa-l inveti pe cel mic sa manance fructe si legume. Ca sa-i captezi atentia, ia-l la piata sa vada toata gama de legume si fructe, poveste-i despre fiecare sau du-l chiar la tara in livezi de meri si in gradina cu zarzavaturi si lasa-l sa participe la plantare. Prin aceasta mancare, cel mic evita sa dezvolte alergii sau anumite sensibilitati alimentare.

6. Calatoreste eco! Nu-l lasa pe cel mic sa devina dependent de masina. Alege niste trasee pe care le puteti face pe bicicleta sau pe jos. Asa petreceti mai mult timp impreuna si faceti si miscare.

Sa educi un copil in spiritul eco nu e atat de greu, trebuie doar sa pui fundatia pentru ceva ce ar putea deveni pentru el un stil de viata la maturitate. Fa totul cu pasiune si cu dragoste si cel mic sigur va ramane cu ceva din aceasta educatie verde.

 

Susa: totuldespremame.ro

  • Currently 1.80/5

Media: 1.8/5 (56 voturi)

Share
ŞTIRI
Chiosc
Educatie
Evenimente
Mediu
Sanatate
Editorial Alexandra Alexa Elogiu pentru părinți
de Alexandra Alexa

Autor: Cătălina Poiană   Nu sunt mamă. Și de multe ori mă cuprinde bucuria și fericirea la gândul că într-o zi voi avea un prunc, dar în același timp și temerea și întrebările oare cum voi fi ca mamă. Weekendula cesta însă, s-a întâmplat ceva diferit. Au venit în vizită aproape toți membrii familiei, dintre care și un prichindel frumos de doi anișori. Și i-am revăzut pe părinții mei, în calitate de părinți, bunici, dar mai mult ca niciodată i-am văzut ca oameni. Două persoane, trecute de 60 de ani, cu trecutul lor, visele lor și evoluția lor ca Oameni. Am regăsit-o pe Mama la fel de grijulie și de atentă față de binele celor din jur. La fel de altruistă și plină de bucurie pentru cei din jurul ei. La fel de îngrijorată și atentă față de nevoile fiicei sale și de viitorul ei. La fel de fericită pentru oamenii buni și blânzi pe care îi am &ici ...

Editorialciteste mai departe
GALERII FOTO
NEWSLETTER
Abonare Dezabonare

Asculta Itsy Bitsy live