Asculta Itsy Bitsy live
 20182% pentru PEDITEL 1791 201720% impozit pe profit= 100.000 copii fericiti STAGE- Festivalulul International de Teatru Amator pentru Liceeni 18-24 septembrie 2017Serviciul de asistență pediatrică de urgență Peditel 1791 a preluat 27.783 de apeluri într-un anPEDITEL 1791. Sfat medical pediatric prin telefon, non stop  2016Doneaza pentru PEDITEL 1791.Call center pediatric non stopSTAGE. INTERNATIONAL YOUTH THEATER FESTIVAL. 21-25 SEPTEMBER CLUJ, ROMANIAFestivalul International de Teatru pentru liceeni STAGE, ed. VII, 21-25 SEPTEMBRIE 20162% pentru PEDITEL 1791. Completeaza si TUPEDITEL 1791. Urgente si sfat medical pediatric non stop 20152% pentru PEDITEL NAȚIONAL 2014TU ești Crăciunul lor!2% 2013Zambet de copil. Call Center Pediatric, sectia UPU, la Spitalul de Copii Cluj TENNIS CUP Parinti Clujeni, editia a IV-a, 21-22 SEPTEMBRIE 2013Festivalul de Teatru pentru Tineri STAGE, ed. IV, 28 oct - 03 noi 2013 2012Zâmbet de Copil 2012Fii și Tu Moș CrăciunProgram de Burse - ”Ofera-i o sansa in plus copilului tau”Cel mai frumos ou încondeiatFestivalul de teatru pentru tineri STAGE1 Iunie - Universul CopiilorTennis Cup Parinti Clujeni - 09 iunie 2% pentru 2000 2011Fii si TU Mos Craciun. Tu esti Craciunul LorFestivalul de Teatru pentru Tineri Stage IITennis CupZambet de copilOfera-i o sansa in plus copilului tau! IICel mai frumos ou incondeiat II2% 2010Cel mai frumos ou incondeiatOfera-i o sansa in plus copilului tau!Zambet de CopilTennis CupFestivalul de Teatru pentru Tineri Fii si Tu Mos Craciun!
Cabinete si policlinici privateCentre culturaleGradinite si crese de statHarta traseelor ciclourbane


Acasa | Stiri - Mediu
Ziua Europeana a Dunarii
28.06.2012
Ziua Europeana a Dunarii

Presiunea tot mai mare care se exercită asupra fondurilor şi ansamblurilor mediului natural din ultima perioadă, confirmă faptul că prototipul actual de dezvoltare este inadecvat, începând de la deficitul biodiversităţii generat de defrişări sau pescuit excesiv, până la efectul pe care îl are prototipul de consum asupra mediului şi climei.

Dat fiind faptul că la nivel mondial suprafeţele protejate se află printre cele mai eficiente procedee destinate păstrării biodiversităţii, prioritatea societăţii actuale constă în formarea unei reţele de arii protejate prin intermediul unor tehnici importante şi cu sprijinul comunităţii locale.

Dunărea şi afluenţii săi reprezintă unul dintre cele mai importante sisteme acvatice din Europa, datorită aportului semnificativ în plan politic, social, economic şi cultural la nivelul Europei Centrale şi de Sud-Est, deoarece cursurile de apă al Dunării şi a afluenţilor săi reprezintă atât o conexiune de tip comercial de-a lungul Europei, cât şi o legătură între culturi şi civilizaţii.

Pe baza acestor considerente, începând din 1994, în fiecare an, pe 29 iunie se sărbătoreşte „Ziua Europeană a Dunării” pentru toate statele concentrate în bazinul Dunării. Acest eveniment se celebrează din momentul în care s-a semnat la Sofia convenţia care, prin intermediul colaborării dintre guverne, organizaţii, instituţii de cercetare şi industrie, şi-a propus să asigure cooperarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a fluviului.
Iniţiativa s-a bucurat de un adevărat succes şi a avut impact nu doar asupra statelor europene, motiv pentru care, în fiecare an, această sărbătoare este percepută drept model pentru restul lumii, reamintind totodată aportul semnificativ pe care Dunarea îl are pentru biodiversitatea Europei.

România este unul dintre statele care se bucură de unicitatea ecosistemelor concentrate în Delta Dunării şi a încercat ca prin intermediul rezervaţiilor cu regim de protecţie integrală şi zone de reconstrucţie ecologică, să-şi contureze obiectivul general – acela de a proteja şi de a păstra ecosistemele deltaice.

Comisia Europenă – DG REGIO, Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei şi Consiliul Oraşelor şi Regiunilor Dunărene au considerat ca anul acesta, Ziua Europeană a Dunării să fie sărbătorită la Bucureşti (Romexpo, Casa Dunării şi Academia Română) dar şi la Drobeta Turnu Severin (Defileul Dunării). Pentru că obiectivul general al acestei festivităţi se va axa pe susţinere proiectelor de investiţie pentru implementarea Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, Ziua Dunării va fi sărbătorită printr-o succesiune de evenimente oficiale ale mediului de afaceri şi academic.

 

Sursa: turismresponsabil.ro

  • Currently 1.84/5

Media: 1.8/5 (57 voturi)

Share
ŞTIRI
Chiosc
Educatie
Evenimente
Mediu
Sanatate
Editorial Alexandra Alexa Elogiu pentru părinți
de Alexandra Alexa

Autor: Cătălina Poiană   Nu sunt mamă. Și de multe ori mă cuprinde bucuria și fericirea la gândul că într-o zi voi avea un prunc, dar în același timp și temerea și întrebările oare cum voi fi ca mamă. Weekendula cesta însă, s-a întâmplat ceva diferit. Au venit în vizită aproape toți membrii familiei, dintre care și un prichindel frumos de doi anișori. Și i-am revăzut pe părinții mei, în calitate de părinți, bunici, dar mai mult ca niciodată i-am văzut ca oameni. Două persoane, trecute de 60 de ani, cu trecutul lor, visele lor și evoluția lor ca Oameni. Am regăsit-o pe Mama la fel de grijulie și de atentă față de binele celor din jur. La fel de altruistă și plină de bucurie pentru cei din jurul ei. La fel de îngrijorată și atentă față de nevoile fiicei sale și de viitorul ei. La fel de fericită pentru oamenii buni și blânzi pe care îi am &ici ...

Editorialciteste mai departe
GALERII FOTO
NEWSLETTER
Abonare Dezabonare

Asculta Itsy Bitsy live