Asculta Itsy Bitsy live
 20182% pentru PEDITEL 1791 201720% impozit pe profit= 100.000 copii fericiti STAGE- Festivalulul International de Teatru Amator pentru Liceeni 18-24 septembrie 2017Serviciul de asistență pediatrică de urgență Peditel 1791 a preluat 27.783 de apeluri într-un anPEDITEL 1791. Sfat medical pediatric prin telefon, non stop  2016Doneaza pentru PEDITEL 1791.Call center pediatric non stopSTAGE. INTERNATIONAL YOUTH THEATER FESTIVAL. 21-25 SEPTEMBER CLUJ, ROMANIAFestivalul International de Teatru pentru liceeni STAGE, ed. VII, 21-25 SEPTEMBRIE 20162% pentru PEDITEL 1791. Completeaza si TUPEDITEL 1791. Urgente si sfat medical pediatric non stop 20152% pentru PEDITEL NAȚIONAL 2014TU ești Crăciunul lor!2% 2013Zambet de copil. Call Center Pediatric, sectia UPU, la Spitalul de Copii Cluj TENNIS CUP Parinti Clujeni, editia a IV-a, 21-22 SEPTEMBRIE 2013Festivalul de Teatru pentru Tineri STAGE, ed. IV, 28 oct - 03 noi 2013 2012Zâmbet de Copil 2012Fii și Tu Moș CrăciunProgram de Burse - ”Ofera-i o sansa in plus copilului tau”Cel mai frumos ou încondeiatFestivalul de teatru pentru tineri STAGE1 Iunie - Universul CopiilorTennis Cup Parinti Clujeni - 09 iunie 2% pentru 2000 2011Fii si TU Mos Craciun. Tu esti Craciunul LorFestivalul de Teatru pentru Tineri Stage IITennis CupZambet de copilOfera-i o sansa in plus copilului tau! IICel mai frumos ou incondeiat II2% 2010Cel mai frumos ou incondeiatOfera-i o sansa in plus copilului tau!Zambet de CopilTennis CupFestivalul de Teatru pentru Tineri Fii si Tu Mos Craciun!
Cabinete si policlinici privateCentre culturaleGradinite si crese de statHarta traseelor ciclourbane


Acasa | Stiri - Sanatate
3 cauze ale durerilor de burta la copii
20.11.2012
3 cauze ale durerilor de burta la copii

Inceputul scolii poate insemna pentru copii si parinti deopotriva revenirea virusurilor, a obiceiurilor alimentare neglijente, stari de nervozitate, lucruri ce pot conduce la aparitia durerilor de burta la copii. Durerile de burta sunt ceva comun pentru copiii de scoala. Ele pot fi determinate de stres si anxietate, constipatie sau alergii alimentare.


Iata, asadar, care sunt principalele cauze ale durerilor de burta la copii, explicate de medicii pediatri.


 


Constipatia da dureri de burta


Pediatrii spun ca 98% dintre copiii care se prezinta la doctor cu dureri de burta prezinta constipatie severa. Intestinul lor e plin de fecale ce trebuie eliminate pentru a se elibera de tensiunea de la nivelul intestinului. In aceste cazuri este nevoie de laxative, dar si de o alimentatie care sa contina fibre. Constipatia este un fenomen frecvent in randul elevilor din cauza faptului ca toaletele din scoala nu sunt bine igienizate, iar copiii sunt invatati de acasa sa se abtina pana cand ajung la toaleta proprie. Iar aceasta practica “invata” intestinul sa se “abtina” mai mult decat este nevoie.


 


Anxietatea se poate transforma in dureri de burta


Evenimente din familie precum divortul parintilor sau decesul unei rude pot deregla tranzitul intestinal prin instalarea anxietatii. De asemenea, anxietatea poate fi intalnita in randul copiilor care merg pentru prima data la scoala, gradinita, cresa etc. Pentru a rezolva problema, ar trebui eliminate din alimentatie glutenul si lactatele si, mai ales, ar trebui diminuati factorii de stres. Factorii de stres se pot reduce prin exercitii fizice, joaca si multa, multa dragoste.


 Alergiile la alimente se pot depista prin durerile de burta


Daca au fost eliminate din lista potentialelor cauze constipatia si anxietatea, atunci ar trebui luata in calcul posibilitatea existentei unei alergii la anumite alimente. Alte simptome, pe langa durerile de burta sunt curgerea nasului, stranut, umflarea buzelor, urticarie, fenomene care apar in maximum doua ore de la expunerea la alimentul respectiv. Alergiile alimentare se desfasoara dupa un anumit tipar, asa ca, daca depistezi ca elementele mentionate mai sus se repeta de fiecare daca cand copilul mananca un aliment, ar fi bine sa ceri sfatul medicului. Exista riscul ca dupa o expunere prelungita la un anumit aliment, reactiile sa se agraveze.


 
Citeste mai multe pe: http://sfatulparintilor.ro/scolari/sanatate-scolari/3-cauze-ale-durerilor-de-burta-la-copii/#ixzz2CkREu1DpMedia: 1.7/5 (75 voturi)

Share
ŞTIRI
Chiosc
Educatie
Evenimente
Mediu
Sanatate
Editorial Alexandra Alexa Elogiu pentru părinți
de Alexandra Alexa

Autor: Cătălina Poiană   Nu sunt mamă. Și de multe ori mă cuprinde bucuria și fericirea la gândul că într-o zi voi avea un prunc, dar în același timp și temerea și întrebările oare cum voi fi ca mamă. Weekendula cesta însă, s-a întâmplat ceva diferit. Au venit în vizită aproape toți membrii familiei, dintre care și un prichindel frumos de doi anișori. Și i-am revăzut pe părinții mei, în calitate de părinți, bunici, dar mai mult ca niciodată i-am văzut ca oameni. Două persoane, trecute de 60 de ani, cu trecutul lor, visele lor și evoluția lor ca Oameni. Am regăsit-o pe Mama la fel de grijulie și de atentă față de binele celor din jur. La fel de altruistă și plină de bucurie pentru cei din jurul ei. La fel de îngrijorată și atentă față de nevoile fiicei sale și de viitorul ei. La fel de fericită pentru oamenii buni și blânzi pe care îi am &ici ...

Editorialciteste mai departe
GALERII FOTO
NEWSLETTER
Abonare Dezabonare

Asculta Itsy Bitsy live