Asculta Itsy Bitsy live
 20182% pentru PEDITEL 1791 201720% impozit pe profit= 100.000 copii fericiti STAGE- Festivalulul International de Teatru Amator pentru Liceeni 18-24 septembrie 2017Serviciul de asistență pediatrică de urgență Peditel 1791 a preluat 27.783 de apeluri într-un anPEDITEL 1791. Sfat medical pediatric prin telefon, non stop  2016Doneaza pentru PEDITEL 1791.Call center pediatric non stopSTAGE. INTERNATIONAL YOUTH THEATER FESTIVAL. 21-25 SEPTEMBER CLUJ, ROMANIAFestivalul International de Teatru pentru liceeni STAGE, ed. VII, 21-25 SEPTEMBRIE 20162% pentru PEDITEL 1791. Completeaza si TUPEDITEL 1791. Urgente si sfat medical pediatric non stop 20152% pentru PEDITEL NAȚIONAL 2014TU ești Crăciunul lor!2% 2013Zambet de copil. Call Center Pediatric, sectia UPU, la Spitalul de Copii Cluj TENNIS CUP Parinti Clujeni, editia a IV-a, 21-22 SEPTEMBRIE 2013Festivalul de Teatru pentru Tineri STAGE, ed. IV, 28 oct - 03 noi 2013 2012Zâmbet de Copil 2012Fii și Tu Moș CrăciunProgram de Burse - ”Ofera-i o sansa in plus copilului tau”Cel mai frumos ou încondeiatFestivalul de teatru pentru tineri STAGE1 Iunie - Universul CopiilorTennis Cup Parinti Clujeni - 09 iunie 2% pentru 2000 2011Fii si TU Mos Craciun. Tu esti Craciunul LorFestivalul de Teatru pentru Tineri Stage IITennis CupZambet de copilOfera-i o sansa in plus copilului tau! IICel mai frumos ou incondeiat II2% 2010Cel mai frumos ou incondeiatOfera-i o sansa in plus copilului tau!Zambet de CopilTennis CupFestivalul de Teatru pentru Tineri Fii si Tu Mos Craciun!
Cabinete si policlinici privateCentre culturaleGradinite si crese de statHarta traseelor ciclourbane


Acasa | Stiri - Sanatate
Acupunctura, noul remediu contra bufeurilor
15.03.2011
Acupunctura, noul remediu contra bufeurilor

Acupunctura este un remediu eficient pentru persoanele care suferă din cauza bufeurilor, considerate un simptom comun al menopauzei, potrivit unui studiu publicat recent în revista Acupuncture in Medicine, informează dailymail.co.uk.
Acupunctura reuşeşte să diminueze intensitatea bufeurilor şi ameliorează, totodată, starea de dispoziţie a pacientelor care apelează cu regularitate la această terapie din medicina chinezească tradiţională.

Bufeurile produc adeseori o senzaţie neplăcută de fierbinţeală, iar atunci când ele se produc în timpul nopţii afectează calitatea somnului.

Simptomele sunt cauzate de dilatarea vaselor de sânge de la nivelul pielii şi sunt asociate cu un dezechilibru hormonal, deşi fenomenul care duce la apariţia lor nu este deocamdată pe deplin înţeles de oamenii de ştiinţă.

Printre tratamentele utilizate în zilele noastre pentru a combate cu succes bufeurile se numără Terapia de Substituţie Hormonală (Hormone Replacement Therapy/ HRT) şi administrarea unor antidepresive - ambele soluţii par să conducă la o relaxare a sistemului vascular al organismului.

Acest studiu a fost realizat de cercetătorii din Turcia pe un eşantion de 53 de femei aflate la menopauză. 27 dintre ele au participat la şedinţe de acupunctură de două ori pe săptămână, timp de 10 săptămâni. Şedinţele constau în implantarea unor ace fine în anumite zone ale corpului cu scopul de a stimula fluxul energetic al organismului şi de a elibera endorfinele, considerate "sedativele" naturale ale corpului. Celelalte 26 de voluntare au participat la sesiuni "false" de acupunctură, realizate cu ace boante.

La sfârşitul studiului, voluntarele din primul grup au beneficiat de o reducere evidentă a intensităţii bufeurilor, iar starea lor de dispoziţie s-a ameliorat considerabil pe perioada tratamentului, comparativ cu femeile din cel de-al doilea grup.

Cercetătorii din Turcia consideră că acţiunea endorfinelor diminuează frecvenţa şi intensitatea bufeurilor prin stabilizarea factorilor care contribuie la controlarea temperaturii corporale, însă nu au putut să precizeze cât timp vor dura aceste efecte benefice după încheierea tratamentului.

Deşi recunosc că studiul lor a fost efectuat pe un eşantion relativ mic de persoane, oamenii de ştiinţă turci sunt de părere că această terapie complementară ar putea fi considerată pe viitor ca o alternativă demnă de luat în considerare pentru femeile aflate la menopauză care nu pot sau nu vor să apeleze la HRT.

Într-un alt studiu, realizat în Norvegia, oamenii de ştiinţă au constatat că voluntarele care au participat la aceste teste au beneficiat de o reducere a frecvenţei şi a intensităţii bufeurilor, atât pe timpul zilei, cât şi pe timpul nopţii, după ce au făcut şedinţe de acupunctură timp de 12 săptămâni.

Sursa: Mediafax

Media: 2.0/5 (40 voturi)

Share
ŞTIRI
Chiosc
Educatie
Evenimente
Mediu
Sanatate
Editorial Alexandra Alexa Elogiu pentru părinți
de Alexandra Alexa

Autor: Cătălina Poiană   Nu sunt mamă. Și de multe ori mă cuprinde bucuria și fericirea la gândul că într-o zi voi avea un prunc, dar în același timp și temerea și întrebările oare cum voi fi ca mamă. Weekendula cesta însă, s-a întâmplat ceva diferit. Au venit în vizită aproape toți membrii familiei, dintre care și un prichindel frumos de doi anișori. Și i-am revăzut pe părinții mei, în calitate de părinți, bunici, dar mai mult ca niciodată i-am văzut ca oameni. Două persoane, trecute de 60 de ani, cu trecutul lor, visele lor și evoluția lor ca Oameni. Am regăsit-o pe Mama la fel de grijulie și de atentă față de binele celor din jur. La fel de altruistă și plină de bucurie pentru cei din jurul ei. La fel de îngrijorată și atentă față de nevoile fiicei sale și de viitorul ei. La fel de fericită pentru oamenii buni și blânzi pe care îi am &ici ...

Editorialciteste mai departe
GALERII FOTO
NEWSLETTER
Abonare Dezabonare

Asculta Itsy Bitsy live