Asculta Itsy Bitsy live
 20182% pentru PEDITEL 1791 201720% impozit pe profit= 100.000 copii fericiti STAGE- Festivalulul International de Teatru Amator pentru Liceeni 18-24 septembrie 2017Serviciul de asistență pediatrică de urgență Peditel 1791 a preluat 27.783 de apeluri într-un anPEDITEL 1791. Sfat medical pediatric prin telefon, non stop  2016Doneaza pentru PEDITEL 1791.Call center pediatric non stopSTAGE. INTERNATIONAL YOUTH THEATER FESTIVAL. 21-25 SEPTEMBER CLUJ, ROMANIAFestivalul International de Teatru pentru liceeni STAGE, ed. VII, 21-25 SEPTEMBRIE 20162% pentru PEDITEL 1791. Completeaza si TUPEDITEL 1791. Urgente si sfat medical pediatric non stop 20152% pentru PEDITEL NAȚIONAL 2014TU ești Crăciunul lor!2% 2013Zambet de copil. Call Center Pediatric, sectia UPU, la Spitalul de Copii Cluj TENNIS CUP Parinti Clujeni, editia a IV-a, 21-22 SEPTEMBRIE 2013Festivalul de Teatru pentru Tineri STAGE, ed. IV, 28 oct - 03 noi 2013 2012Zâmbet de Copil 2012Fii și Tu Moș CrăciunProgram de Burse - ”Ofera-i o sansa in plus copilului tau”Cel mai frumos ou încondeiatFestivalul de teatru pentru tineri STAGE1 Iunie - Universul CopiilorTennis Cup Parinti Clujeni - 09 iunie 2% pentru 2000 2011Fii si TU Mos Craciun. Tu esti Craciunul LorFestivalul de Teatru pentru Tineri Stage IITennis CupZambet de copilOfera-i o sansa in plus copilului tau! IICel mai frumos ou incondeiat II2% 2010Cel mai frumos ou incondeiatOfera-i o sansa in plus copilului tau!Zambet de CopilTennis CupFestivalul de Teatru pentru Tineri Fii si Tu Mos Craciun!
Cabinete si policlinici privateCentre culturaleGradinite si crese de statHarta traseelor ciclourbane


Acasa | Stiri - Sanatate
Cand incepem ingrijirea dintilor la copii
20.11.2012
Cand incepem ingrijirea dintilor la copii

Ştim cu toţii cât de importantă este prevenţia în ceea ce priveşte sănătatea, prin menirea sa esenţială – aceea de evitare a apariţiei unor afecţiuni. Domeniul stomatologic nu se abate de la acest principiu şi, mai mult, cu cât vizitele la dentist sunt efectuate de la vârste mai fragede, cu atât consecinţele pe termen lung sunt de natură pozitivă. Dacă eventualele intervenţii dentare sunt realizate la timp, atunci ele vor fi lipsite de durere şi mai puţin costisitoare.   
 
 
Când ar trebui să înceapă vizitele la pedodont?
Pedodontul este medicul stomatolog care a ales să se ocupe de îngrijirea dinţilor copiilor. Cei mai mulţi dintre specialişti recomandă părinţilor să înceapă vizitele la pedodont încă de când copiii împlinesc vârsta de 1 an, urmând apoi să efectueze controale periodice la fiecare 6 luni. Desigur, frecvenţa vizitelor diferă de la caz la caz, unii copii având nevoie de examinări mai dese şi de îngrijiri speciale.
 
 
Recomandările Academiei Americane de Stomatologie Pediatrică
Pentru a veni în sprijinul părinţilor, Academia Americană de Stomatologie Pediatrică a elaborat un set de recomandări specifice fiecărei etape de vârstă.
Astfel, între 0 – 6 luni, este indicat să cureţi dinţii bebeluşului cu un tifon curat, după fiecare masă şi înainte de culcare. Cere sfatul pedodontului cu privire la suplimentele cu fluor şi ai grijă la obiceiurile de mâncare ale bebeluşului (lapte sau ceaiuri îndulcite).
Între 6 – 12 luni, perioada în care apar cel mai adesea primii dinţi ai copiilor, este bine să consulţi pedodontul pentru o examinare iniţială şi pentru a învăţa cum să ai grijă de dinţii copilului. După fiecare masă şi la culcare, spală dinţii copilului cu o periuţă mică, moale. Diminuează frecvenţa meselor la sân sau biberon, pe măsură ce introduci hrana solidă. De îndată ce copilul începe să meargă, ai grijă ca acesta să nu se lovească la dinţi sau la faţă.
În mod normal apoi, examinarea şi curăţarea profesionistă a dinţilor este recomandată la fiecare 6 luni, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. Dar, între 12 – 24 luni efectuează controalele periodice la pedodont, după cum sunt indicate de acesta. În măsura în care cei mai mulţi dinţi temporari “de lapte” ai copilului au erupt şi dacă acesta învaţă să îşi clătească gura, poţi începe să speli dinţii copilului cu o cantitate foarte mică de pastă de dinţi cu fluor.
 
 
Suptul degetului
În general, până la vârsta de 2 ani, obiceiul de a suge degetul este considerat normal şi lipsit de consecinţe. Însă, dacă până la vârsta de 4 ani, copilul nu întrerupe această deprindere, atunci părinţii trebuie să intervină şi să descurajeze copilul. Perpetuarea acestui obicei odată cu creşterea vârstei determină probleme în erupţia şi aşezarea dinţilor definitivi pe arcadă, precum şi probleme cu muşcătura, cazuri în care pedodontul va recomanda examinarea de către un medic ortodont.

 
Sursa:
Dr. Beatrice Pop
…Citeste mai mult pe:
http://sfatulparintilor.ro/bebelusi/sanatate-bebelusi/cand-se-incepe-ingrijirea-dintilor-copiilor


Media: 2.1/5 (60 voturi)

Share
ŞTIRI
Chiosc
Educatie
Evenimente
Mediu
Sanatate
Editorial Alexandra Alexa Elogiu pentru părinți
de Alexandra Alexa

Autor: Cătălina Poiană   Nu sunt mamă. Și de multe ori mă cuprinde bucuria și fericirea la gândul că într-o zi voi avea un prunc, dar în același timp și temerea și întrebările oare cum voi fi ca mamă. Weekendula cesta însă, s-a întâmplat ceva diferit. Au venit în vizită aproape toți membrii familiei, dintre care și un prichindel frumos de doi anișori. Și i-am revăzut pe părinții mei, în calitate de părinți, bunici, dar mai mult ca niciodată i-am văzut ca oameni. Două persoane, trecute de 60 de ani, cu trecutul lor, visele lor și evoluția lor ca Oameni. Am regăsit-o pe Mama la fel de grijulie și de atentă față de binele celor din jur. La fel de altruistă și plină de bucurie pentru cei din jurul ei. La fel de îngrijorată și atentă față de nevoile fiicei sale și de viitorul ei. La fel de fericită pentru oamenii buni și blânzi pe care îi am &ici ...

Editorialciteste mai departe
GALERII FOTO
NEWSLETTER
Abonare Dezabonare

Asculta Itsy Bitsy live