Asculta Itsy Bitsy live
 20182% pentru PEDITEL 1791 201720% impozit pe profit= 100.000 copii fericiti STAGE- Festivalulul International de Teatru Amator pentru Liceeni 18-24 septembrie 2017Serviciul de asistență pediatrică de urgență Peditel 1791 a preluat 27.783 de apeluri într-un anPEDITEL 1791. Sfat medical pediatric prin telefon, non stop  2016Doneaza pentru PEDITEL 1791.Call center pediatric non stopSTAGE. INTERNATIONAL YOUTH THEATER FESTIVAL. 21-25 SEPTEMBER CLUJ, ROMANIAFestivalul International de Teatru pentru liceeni STAGE, ed. VII, 21-25 SEPTEMBRIE 20162% pentru PEDITEL 1791. Completeaza si TUPEDITEL 1791. Urgente si sfat medical pediatric non stop 20152% pentru PEDITEL NAȚIONAL 2014TU ești Crăciunul lor!2% 2013Zambet de copil. Call Center Pediatric, sectia UPU, la Spitalul de Copii Cluj TENNIS CUP Parinti Clujeni, editia a IV-a, 21-22 SEPTEMBRIE 2013Festivalul de Teatru pentru Tineri STAGE, ed. IV, 28 oct - 03 noi 2013 2012Zâmbet de Copil 2012Fii și Tu Moș CrăciunProgram de Burse - ”Ofera-i o sansa in plus copilului tau”Cel mai frumos ou încondeiatFestivalul de teatru pentru tineri STAGE1 Iunie - Universul CopiilorTennis Cup Parinti Clujeni - 09 iunie 2% pentru 2000 2011Fii si TU Mos Craciun. Tu esti Craciunul LorFestivalul de Teatru pentru Tineri Stage IITennis CupZambet de copilOfera-i o sansa in plus copilului tau! IICel mai frumos ou incondeiat II2% 2010Cel mai frumos ou incondeiatOfera-i o sansa in plus copilului tau!Zambet de CopilTennis CupFestivalul de Teatru pentru Tineri Fii si Tu Mos Craciun!
Cabinete si policlinici privateCentre culturaleGradinite si crese de statHarta traseelor ciclourbane


Acasa | Stiri - Sanatate
Ce facem cu energia excesiva a mictului nostru
16.10.2012
Ce facem cu energia excesiva a mictului nostru

Micutul tau nu e genul care sa stea cuminte intr-un colt si sa se concentreze la desen/ colorat sau alte activitati care presupun statul pe scaun? Prea multa energie sau simptom al unei probleme pe care nu trebuie s-o neglijezi?

Cum se comporta micutul?


- Plange cand nu iesiti daca el isi doreste acest lucru?
- Ai constatat ca nu este niciodata invitat la ziua de nastere a prietenilor lui, cu toate ca si-ar dori sa mearga? Insa are atat de multa energie, incat lucrurile degenereaza aproape intotdeauna, iar prietenii lui tind sa se indeparteze de el.
- Iar esti chemata la scoala. Stii deja ce te asteapta: rezultatele la invatatura sunt slabe in ciuda energiei sale debordante.


De unde atata energie?

- Nu te grabi sa-ti consideri copilul ca fiind hiperactiv! Acest calificativ, invocat adesea cu prea multa usurinta, face referire la o patologie complexa si mai putin intalnita decat este mentionata. Observa-l cu atentie, astfel incat sa-i poti da pediatrului toate detaliile de care are nevoie pentru stabilirea diagnosticului.


- Este impulsiv. Ii este greu sa-si astepte randul atunci cand joaca un joc, isi imbranceste adesea colegii in recreatie, are miscari bruste...


- Nu poate ramane mai mult timp pe scaun. Daca nimic nu ii potoleste setea de miscare, ar putea fi vorba de hiperactivitate motrica.


- Se simte deprimat. Deranjat de o situatie pe care o gaseste dificila, copilul tau poate suferi de depresie, tradusa printr-o permanenta agitatie. Anxietatea sau angoasa pot genera aceleasi manifestari.


- Este un copil precoce sau supradotat. Acesti copii inteleg repede, se plictesc inainte ca soneria sa anunte terminarea orei si pot fi agitati in lipsa de alta ocupatie care sa-i mentina interesati.


- Este hiperactiv. Copilul tau este incapabil sa se concentreze. Cititul unei povesti mai mult de 5 minute este un miracol? Acest comportament, care atesta un deficit de atentie, permite diagnosticarea hiperactivitatii, la care se adauga (la baieti in special) impulsivitatea si hiperactivitatea motrica.


Acesta problema este depistata adesea in jurul varstei de 6-7 ani, atunci cand copilul incepe sa mearga la scoala si cand intampina dificultati de adaptare la cerintele de acolo.

Sursa: utilecopii.ro

Media: 1.8/5 (44 voturi)

Share
ŞTIRI
Chiosc
Educatie
Evenimente
Mediu
Sanatate
Editorial Alexandra Alexa Elogiu pentru părinți
de Alexandra Alexa

Autor: Cătălina Poiană   Nu sunt mamă. Și de multe ori mă cuprinde bucuria și fericirea la gândul că într-o zi voi avea un prunc, dar în același timp și temerea și întrebările oare cum voi fi ca mamă. Weekendula cesta însă, s-a întâmplat ceva diferit. Au venit în vizită aproape toți membrii familiei, dintre care și un prichindel frumos de doi anișori. Și i-am revăzut pe părinții mei, în calitate de părinți, bunici, dar mai mult ca niciodată i-am văzut ca oameni. Două persoane, trecute de 60 de ani, cu trecutul lor, visele lor și evoluția lor ca Oameni. Am regăsit-o pe Mama la fel de grijulie și de atentă față de binele celor din jur. La fel de altruistă și plină de bucurie pentru cei din jurul ei. La fel de îngrijorată și atentă față de nevoile fiicei sale și de viitorul ei. La fel de fericită pentru oamenii buni și blânzi pe care îi am &ici ...

Editorialciteste mai departe
GALERII FOTO
NEWSLETTER
Abonare Dezabonare

Asculta Itsy Bitsy live