Asculta Itsy Bitsy live
 20182% pentru PEDITEL 1791 201720% impozit pe profit= 100.000 copii fericiti STAGE- Festivalulul International de Teatru Amator pentru Liceeni 18-24 septembrie 2017Serviciul de asistență pediatrică de urgență Peditel 1791 a preluat 27.783 de apeluri într-un anPEDITEL 1791. Sfat medical pediatric prin telefon, non stop  2016Doneaza pentru PEDITEL 1791.Call center pediatric non stopSTAGE. INTERNATIONAL YOUTH THEATER FESTIVAL. 21-25 SEPTEMBER CLUJ, ROMANIAFestivalul International de Teatru pentru liceeni STAGE, ed. VII, 21-25 SEPTEMBRIE 20162% pentru PEDITEL 1791. Completeaza si TUPEDITEL 1791. Urgente si sfat medical pediatric non stop 20152% pentru PEDITEL NAȚIONAL 2014TU ești Crăciunul lor!2% 2013Zambet de copil. Call Center Pediatric, sectia UPU, la Spitalul de Copii Cluj TENNIS CUP Parinti Clujeni, editia a IV-a, 21-22 SEPTEMBRIE 2013Festivalul de Teatru pentru Tineri STAGE, ed. IV, 28 oct - 03 noi 2013 2012Zâmbet de Copil 2012Fii și Tu Moș CrăciunProgram de Burse - ”Ofera-i o sansa in plus copilului tau”Cel mai frumos ou încondeiatFestivalul de teatru pentru tineri STAGE1 Iunie - Universul CopiilorTennis Cup Parinti Clujeni - 09 iunie 2% pentru 2000 2011Fii si TU Mos Craciun. Tu esti Craciunul LorFestivalul de Teatru pentru Tineri Stage IITennis CupZambet de copilOfera-i o sansa in plus copilului tau! IICel mai frumos ou incondeiat II2% 2010Cel mai frumos ou incondeiatOfera-i o sansa in plus copilului tau!Zambet de CopilTennis CupFestivalul de Teatru pentru Tineri Fii si Tu Mos Craciun!
Cabinete si policlinici privateCentre culturaleGradinite si crese de statHarta traseelor ciclourbane


Acasa | Stiri - Sanatate
Cine e predispus la cancer la stomac?
08.04.2011
Cine e predispus la cancer la stomac?

Consumatorii "înrăiți" de bere riscă să se îmbolnăvească de cancer la stomac, mai ales dacă au și o genă responsabilă de această boală, arată un nou studiu efectuat de cercetătorii de la Institutul Catalan de Oncologie, din Barcelona.

Persoanele care beau de ani de zile cel puțin două-trei beri au un risc cu 75% mai mare de a face cancer gastric (de stomac) față de cei care beau bere ocazional sau deloc. 

Persoanele care s-au născut cu gena rs130025, dar care nu sunt consumatori de bere, au, de asemenea, un risc cu 30% mai mare de a face cancer la stomac decât cei care beau mai puțin de o bere pe zi.

Persoanele care sunt consumatoare de bere și posedă și gena respectivă au un risc cu 700% mai mare de a face cancer de stomac, față de cei care beau mai puțin de o bere pe zi și nu au gena respectivă. 20 de persoane din 100 au gena responsabilă de cancer de stomac.

Oamenii consumă mai multă bere decât vin

Consumatorii de vin și lichior nu se expun însă acelorași riscuri, spun cercetătorii spanioli.

Deși nu pot explica de ce doar berea favorizează apariția cancerului la stomac, cercetătorii cred că este vorba de un consuma mai mare de bere, față de celelelate băuturi alcoolice. În plus, berea produce mai multe substanțe cancerigene în timpul metabolizării.

Cancerul la stomac a ucis peste 10.000 de americani, anul trecut și „lovește” persoanele de peste 65 de ani. Unul din 114 oameni va fi diagnosticat cu cancer gastric.  

 Sursa: Evenimentul Zilei

Media: 2.2/5 (32 voturi)

Share
ŞTIRI
Chiosc
Educatie
Evenimente
Mediu
Sanatate
Editorial Alexandra Alexa Elogiu pentru părinți
de Alexandra Alexa

Autor: Cătălina Poiană   Nu sunt mamă. Și de multe ori mă cuprinde bucuria și fericirea la gândul că într-o zi voi avea un prunc, dar în același timp și temerea și întrebările oare cum voi fi ca mamă. Weekendula cesta însă, s-a întâmplat ceva diferit. Au venit în vizită aproape toți membrii familiei, dintre care și un prichindel frumos de doi anișori. Și i-am revăzut pe părinții mei, în calitate de părinți, bunici, dar mai mult ca niciodată i-am văzut ca oameni. Două persoane, trecute de 60 de ani, cu trecutul lor, visele lor și evoluția lor ca Oameni. Am regăsit-o pe Mama la fel de grijulie și de atentă față de binele celor din jur. La fel de altruistă și plină de bucurie pentru cei din jurul ei. La fel de îngrijorată și atentă față de nevoile fiicei sale și de viitorul ei. La fel de fericită pentru oamenii buni și blânzi pe care îi am &ici ...

Editorialciteste mai departe
GALERII FOTO
NEWSLETTER
Abonare Dezabonare

Asculta Itsy Bitsy live