Asculta Itsy Bitsy live
 20182% pentru PEDITEL 1791 201720% impozit pe profit= 100.000 copii fericiti STAGE- Festivalulul International de Teatru Amator pentru Liceeni 18-24 septembrie 2017Serviciul de asistență pediatrică de urgență Peditel 1791 a preluat 27.783 de apeluri într-un anPEDITEL 1791. Sfat medical pediatric prin telefon, non stop  2016Doneaza pentru PEDITEL 1791.Call center pediatric non stopSTAGE. INTERNATIONAL YOUTH THEATER FESTIVAL. 21-25 SEPTEMBER CLUJ, ROMANIAFestivalul International de Teatru pentru liceeni STAGE, ed. VII, 21-25 SEPTEMBRIE 20162% pentru PEDITEL 1791. Completeaza si TUPEDITEL 1791. Urgente si sfat medical pediatric non stop 20152% pentru PEDITEL NAȚIONAL 2014TU ești Crăciunul lor!2% 2013Zambet de copil. Call Center Pediatric, sectia UPU, la Spitalul de Copii Cluj TENNIS CUP Parinti Clujeni, editia a IV-a, 21-22 SEPTEMBRIE 2013Festivalul de Teatru pentru Tineri STAGE, ed. IV, 28 oct - 03 noi 2013 2012Zâmbet de Copil 2012Fii și Tu Moș CrăciunProgram de Burse - ”Ofera-i o sansa in plus copilului tau”Cel mai frumos ou încondeiatFestivalul de teatru pentru tineri STAGE1 Iunie - Universul CopiilorTennis Cup Parinti Clujeni - 09 iunie 2% pentru 2000 2011Fii si TU Mos Craciun. Tu esti Craciunul LorFestivalul de Teatru pentru Tineri Stage IITennis CupZambet de copilOfera-i o sansa in plus copilului tau! IICel mai frumos ou incondeiat II2% 2010Cel mai frumos ou incondeiatOfera-i o sansa in plus copilului tau!Zambet de CopilTennis CupFestivalul de Teatru pentru Tineri Fii si Tu Mos Craciun!
Cabinete si policlinici privateCentre culturaleGradinite si crese de statHarta traseelor ciclourbane


Acasa | Stiri - Sanatate
Cum se tratează excrescenţele pielii?
16.03.2011
Cum se tratează excrescenţele pielii?

Negii, aluniţele, petele pot fi eliminate prin procedee dermatologice sau pot fi extrase chirurgical. Nu trebuie tratate acasă sau lezate pentru că se pot infecta.
Excrescenţele pielii se pot trata la orice vârstă, atât prin proceduri neinvazive, cât şi chirugicale. Şansele de vindecare variază însă de la caz la caz. Negii pot recidiva dacă sistemul imunitar e scăzut, în schimb aluniţele şi keratozele (petele scuamoase), odată operate, nu mai prezintă niciun risc.

"Îngheţare" pentru negi

Deşi sunt inestetici, negii sunt inofensivi. Apar cel mai frecvent pe mâini, dar pot apărea, de asemeni, la nivelul tălpii, feţei, braţelor şi în zona genitală. Deşi se pot vindeca de la sine în cel mult doi ani de la apariţie, tratamentul poate accelera vindecarea şi dispariţia negilor.


Metoda adecvată de tratament va fi aleasă de medicul dermatolog. Totuşi, nu este recomandată traumatizarea lor, pentru că riscul de infecţie şi de complicaţii este mare.

"Pe lângă aplicarea zilnică a preparatelor dermatologice, principalele metode de tratament sunt crioterapia, adică «îngheţarea» leziunilor cu azot lichid sau zăpadă carbonică, electrocauterizarea, tratamentul cu laser, excizia chirurgicală, precum şi tratamente homeopatice", explică Oana Clătici, dermatolog la Spitalul Universitar din Bucureşti.

Totuşi, medicii atrag atenţia că niciun tratament nu garantează eliminarea virusului din organism, astfel că cei afectaţi se pot confrunta cu recidive în săptămânile sau lunile imediat următoare tratamentului. "Doar mecanismul natural de apărare al pielii este capabil să elimine virusul", subliniază dermatologul Oana Clătici.

Aluniţele modificate trebuie excizate

Aluniţele sau nevii sunt excrescenţe inofensive atât timp cât nu suferă modificări de formă, culoare sau mărime. În caz contrar sau dacă au suferit leziuni se impune de urgenţă controlul la dermatolog. În cazul unei suspiciuni de malignitate sau dacă aluniţele au fost lezate, excizia chirurgicală e unica opţiune.

"În cazul unui melanom (o formă agresivă de cancer care apare prin transformarea aluniţelor), excizia poate salva viaţa, iar nervul atipic trebuie la rândul lui extras pentru a se evita riscul transformării lui în melanom", mai explică dermatologul.

Keratozele actinice (solare), considerate cel mai timpuriu stadiu de dezvoltare a cancerului de piele, apar iniţial ca nişte leziuni multiple de culoare roşie, aspre la palpare, în zonele cele mai expuse la soare (faţă, gât, urechi, braţe). Semnele posibilei transformări în cancer sunt ulceraţiile şi inflamarea zonei.

Metodele de tratare includ crioterapia, peelingul chimic (exfolierea stratului superior al pielii), dermabaraziunea, laserterapia, terapia fotodinamică (se aplică o substan ţă pe piele şi apoi urmează expunerea la o sursă de lumină).

"În cazul unui melanom (o formă agresivă de cancer care apare prin transformarea aluniţelor), excizia poate salva viaţa"
OANA CLĂTICI, medic dermatolog la Spitalul Universitar din Bucureşti

Sursa: Evenimentul Zilei

Media: 2.7/5 (60 voturi)

Share
ŞTIRI
Chiosc
Educatie
Evenimente
Mediu
Sanatate
Editorial Alexandra Alexa Elogiu pentru părinți
de Alexandra Alexa

Autor: Cătălina Poiană   Nu sunt mamă. Și de multe ori mă cuprinde bucuria și fericirea la gândul că într-o zi voi avea un prunc, dar în același timp și temerea și întrebările oare cum voi fi ca mamă. Weekendula cesta însă, s-a întâmplat ceva diferit. Au venit în vizită aproape toți membrii familiei, dintre care și un prichindel frumos de doi anișori. Și i-am revăzut pe părinții mei, în calitate de părinți, bunici, dar mai mult ca niciodată i-am văzut ca oameni. Două persoane, trecute de 60 de ani, cu trecutul lor, visele lor și evoluția lor ca Oameni. Am regăsit-o pe Mama la fel de grijulie și de atentă față de binele celor din jur. La fel de altruistă și plină de bucurie pentru cei din jurul ei. La fel de îngrijorată și atentă față de nevoile fiicei sale și de viitorul ei. La fel de fericită pentru oamenii buni și blânzi pe care îi am &ici ...

Editorialciteste mai departe
GALERII FOTO
NEWSLETTER
Abonare Dezabonare

Asculta Itsy Bitsy live