Asculta Itsy Bitsy live
 20182% pentru PEDITEL 1791 201720% impozit pe profit= 100.000 copii fericiti STAGE- Festivalulul International de Teatru Amator pentru Liceeni 18-24 septembrie 2017Serviciul de asistență pediatrică de urgență Peditel 1791 a preluat 27.783 de apeluri într-un anPEDITEL 1791. Sfat medical pediatric prin telefon, non stop  2016Doneaza pentru PEDITEL 1791.Call center pediatric non stopSTAGE. INTERNATIONAL YOUTH THEATER FESTIVAL. 21-25 SEPTEMBER CLUJ, ROMANIAFestivalul International de Teatru pentru liceeni STAGE, ed. VII, 21-25 SEPTEMBRIE 20162% pentru PEDITEL 1791. Completeaza si TUPEDITEL 1791. Urgente si sfat medical pediatric non stop 20152% pentru PEDITEL NAȚIONAL 2014TU ești Crăciunul lor!2% 2013Zambet de copil. Call Center Pediatric, sectia UPU, la Spitalul de Copii Cluj TENNIS CUP Parinti Clujeni, editia a IV-a, 21-22 SEPTEMBRIE 2013Festivalul de Teatru pentru Tineri STAGE, ed. IV, 28 oct - 03 noi 2013 2012Zâmbet de Copil 2012Fii și Tu Moș CrăciunProgram de Burse - ”Ofera-i o sansa in plus copilului tau”Cel mai frumos ou încondeiatFestivalul de teatru pentru tineri STAGE1 Iunie - Universul CopiilorTennis Cup Parinti Clujeni - 09 iunie 2% pentru 2000 2011Fii si TU Mos Craciun. Tu esti Craciunul LorFestivalul de Teatru pentru Tineri Stage IITennis CupZambet de copilOfera-i o sansa in plus copilului tau! IICel mai frumos ou incondeiat II2% 2010Cel mai frumos ou incondeiatOfera-i o sansa in plus copilului tau!Zambet de CopilTennis CupFestivalul de Teatru pentru Tineri Fii si Tu Mos Craciun!
Cabinete si policlinici privateCentre culturaleGradinite si crese de statHarta traseelor ciclourbane


Acasa | Stiri - Sanatate
Lipsa vitaminei D creste riscul de diabet
28.04.2011
Lipsa vitaminei D creste riscul de diabet

Persoanele care au carențe mari de vitamina D au un risc mai mare cu 60% de a face diabet, arată un nou studiu efectuat de cercetătorii australieni.

Vitamina D din ouă fixează calciul în oase și, mai nou, previne diabetulSursa: Hepta

În cadrul studiului au fost monitorizați 5.000 de voluntari sănătoși timp de cinci ani. După cinci ani, 200 de persoane au făcut diabet.

Cercetătorii au repetat analizele, iar, în final, s-a dovedit că persoanele care au carențe semnificative de vitamina D au un risc cu 60% mai mare de a suferi de diabet de tip II, comparativ cu persoanele care se încadrează în limita recomandată de medici.

 

În spatele lipsei de vitamina D se pot afla factori precum obezitatea sau sedentarismul, principalele cauze ale diabetului de tip II, mai spun cercetătorii.

Studiile anterioare au demonstrat că vitamina D menține nivelul zahărului din sânge la un nivel normal și reglează producția de insulină. Principala cauză a diabetului de tip II, cea mai comună formă de diabet, este incapacitatea organismului de a produce suficientă insulină pentru a controla glicemia.

Și despre calciu se crede că ar influența producția de insulină, dar studiul nu a putut demonstra o legătură între acest mineral și riscul de diabet.

Soare, ouă, somon și lactate

Vitamina D este sintetizată de organism cu ajutorul luminii solare, dar se găsește și în ouă, somon, cod și în unele lactate. Principala ei funcție este fixarea calciului în oase. Doza zilnică recomandată este de 600 de unități (UI).

Vitamina D a mai fost asociată cu ameliorarea astmului, bolilor cardiovasculare, dar și a anumitor forme de cancer. Nu există însă dovezi științifice care să probeze că suplimentele de vitamina D combat aceste afecțiuni.

 

Sursa: Evenimentul Zilei

Media: 2.0/5 (25 voturi)

Share
ŞTIRI
Chiosc
Educatie
Evenimente
Mediu
Sanatate
Editorial Alexandra Alexa Elogiu pentru părinți
de Alexandra Alexa

Autor: Cătălina Poiană   Nu sunt mamă. Și de multe ori mă cuprinde bucuria și fericirea la gândul că într-o zi voi avea un prunc, dar în același timp și temerea și întrebările oare cum voi fi ca mamă. Weekendula cesta însă, s-a întâmplat ceva diferit. Au venit în vizită aproape toți membrii familiei, dintre care și un prichindel frumos de doi anișori. Și i-am revăzut pe părinții mei, în calitate de părinți, bunici, dar mai mult ca niciodată i-am văzut ca oameni. Două persoane, trecute de 60 de ani, cu trecutul lor, visele lor și evoluția lor ca Oameni. Am regăsit-o pe Mama la fel de grijulie și de atentă față de binele celor din jur. La fel de altruistă și plină de bucurie pentru cei din jurul ei. La fel de îngrijorată și atentă față de nevoile fiicei sale și de viitorul ei. La fel de fericită pentru oamenii buni și blânzi pe care îi am &ici ...

Editorialciteste mai departe
GALERII FOTO
NEWSLETTER
Abonare Dezabonare

Asculta Itsy Bitsy live