Asculta Itsy Bitsy live
 20182% pentru PEDITEL 1791 201720% impozit pe profit= 100.000 copii fericiti STAGE- Festivalulul International de Teatru Amator pentru Liceeni 18-24 septembrie 2017Serviciul de asistență pediatrică de urgență Peditel 1791 a preluat 27.783 de apeluri într-un anPEDITEL 1791. Sfat medical pediatric prin telefon, non stop  2016Doneaza pentru PEDITEL 1791.Call center pediatric non stopSTAGE. INTERNATIONAL YOUTH THEATER FESTIVAL. 21-25 SEPTEMBER CLUJ, ROMANIAFestivalul International de Teatru pentru liceeni STAGE, ed. VII, 21-25 SEPTEMBRIE 20162% pentru PEDITEL 1791. Completeaza si TUPEDITEL 1791. Urgente si sfat medical pediatric non stop 20152% pentru PEDITEL NAȚIONAL 2014TU ești Crăciunul lor!2% 2013Zambet de copil. Call Center Pediatric, sectia UPU, la Spitalul de Copii Cluj TENNIS CUP Parinti Clujeni, editia a IV-a, 21-22 SEPTEMBRIE 2013Festivalul de Teatru pentru Tineri STAGE, ed. IV, 28 oct - 03 noi 2013 2012Zâmbet de Copil 2012Fii și Tu Moș CrăciunProgram de Burse - ”Ofera-i o sansa in plus copilului tau”Cel mai frumos ou încondeiatFestivalul de teatru pentru tineri STAGE1 Iunie - Universul CopiilorTennis Cup Parinti Clujeni - 09 iunie 2% pentru 2000 2011Fii si TU Mos Craciun. Tu esti Craciunul LorFestivalul de Teatru pentru Tineri Stage IITennis CupZambet de copilOfera-i o sansa in plus copilului tau! IICel mai frumos ou incondeiat II2% 2010Cel mai frumos ou incondeiatOfera-i o sansa in plus copilului tau!Zambet de CopilTennis CupFestivalul de Teatru pentru Tineri Fii si Tu Mos Craciun!
Cabinete si policlinici privateCentre culturaleGradinite si crese de statHarta traseelor ciclourbane


Acasa | Stiri - Sanatate
Promoţii de Ziua Mondială a Sănătăţii
08.04.2011
Promoţii de Ziua Mondială a Sănătăţii

Măsurarea glicemiei, a tensiunii şi teste EKG sunt printre serviciile oferite zilele acestea în Bucureşti. De ieri, a debutat şi un program pentru monitorizarea românilor cu boli grave de plămâni.

Câteva investigaţii de rutină, dar şi consultaţii medicale gratuite au fost serviciile ce au atras mai mulţi bătrâni la deschiderea evenimentului Sistemul Medical Bucureştean, desfăşurat timp de patru zile în Piaţa Constituţiei, care celebrează Ziua Mondială a Sănătaţii. Cei interesaţi pot beneficia şi de reduceri la abonamente sau alte servicii medicale oferite mai ales de clinici private importante din Bucureşti, instituţiile statului fiind prezente în număr mic.

Organizatorii promit şi servicii mai diversificate: ecografii, microinjecţii cu acid hialuronic pentru netezirea ridurilor, masaje de recuperare, abonamente la salvare, terapii în salină.

La eveniment sunt prezenţi şi producători, şi distribuitori de produse naturiste, care au oferte tentante pentru vizitatori.

Măsurări de tensiune şi glicemie, EKG şi ecografii

"Avem probleme de sănătate şi faptul că aici ni se oferă măcar teste de bază gratuite ne ajută, mai ales că din pensiile noastre nu a mai rămas nimic", se plângea o femeie care stătea la coadă pentru un EKG.

O altă ofertă a organizatorilor este masajul gratuit timp de 2-3 minute. Cei care nu găsesc soluţii de tratament în România şi vor să încerce şi în alte ţări pot apela la firme de intermediere - prezente şi ele cu standuri în Piaţa Constituţiei - care pentru o taxă de 100 de euro trimit analizele pacienţilor la clinici din Austria. În cazul în care alegeţi să urmaţi sfaturile medicilor de acolo, firmele specializate pot intermedia şi servicii de cazare şi transport.

Nu toate serviciile medicale promise au fost şi prestate. De exemplu, tratamentele de albire a dinţilor nu s-au făcut, medicii motivând "condiţiile improprii de igienă". "Am venit de la ora 9.00. M-am dus să îmi fac un tratament de albire a dinţilor şi am primit un cupon să merg la cabinetul particular, unde trebuie să plătesc. Nu e gratuit aşa cum ni s-a promis", se plânge un bucureştean.

Totuşi, cei interesaţi primeau o reducere de 50 de lei pentru orice intervenţie stomatologică. În cadrul evenimentului, standurile instituţiilor medicale ale statului puteau fi numărate pe degetele de la o mână. Institutul Fundeni, Institutul Parhon şi SMURD ofereau celor interesaţi informaţii despre cum să îşi menţină sănătatea sau cum să se descurce în situaţiile extreme: accidente, incendii etc.

Evenimentul care a începeput ieri, când s-a celebrat Ziua Mondială a Sănătăţii, se va desfăşura în Piaţa Constituţiei, timp de patru zile, până pe 10 aprilie 2011, după următorul program: vineri: 10.00-20.00, sâmbată: 10.00-20.00, duminică: 10.00-17.00.

"Faptul că aici ni se oferă măcar teste de bază gratuite ne ajută, mai ales că din pensiile noastre nu a mai rămas nimic".

MARIA, 60 DE ANI, vizitator la evenimentul din Piaţa Constituţiei

CAMPANIE

Bolnavii de BPOC, atenţionaţi prin SMS să-şi ia pastile


Peste 1 milion de români suferă de bronhopneumopatie obstructivă cronică (BPOC), boală ce afectează mulţi fumători şi se manifestă prin dificultate respiratorie şi gâfâială.

Pentru creşterea numărului celor care se tratează pentru această boală, de ieri a demarat o campanie care presupune ca pacienţii să primească lunar un mesaj text pe telefonul mobil în care să li se amintească necesitatea reînnoirii prescripţiei medicamentoase. Odată la 3 luni, pacienţilor li se aminteşte să-şi facă un control al funcţiei pulmonare, printr-o spirometrie.

"Încercăm, în acest fel, să contribuim, printr-o metodă simplă, la eficientizarea managementului BPOC, ştiut fiind că principala cauză de eşec terapeutic în această boală este lipsa de aderenţă la tratamentul recomandat", a declarat prof. dr. Florin Mihălţan, vicepreşedinte şi membru fondator al Aer Pur România. Acest demers este motivat de situaţia bolnavilor de BPOC de la noi din ţară.

Bronhopneumopatia obstructivă cronică este o afecţiune nerecunoscută, subdiag nosticată şi subtratată, la nivel mondial şi, în mod deosebit, în România, unde nivelul de cunoştinţe al pacienţilor despre boală şi beneficiile tratamentului corect administrat este încă extrem de deficitar.

Sursa: Evenimentul Zilei

Media: 2.6/5 (61 voturi)

Share
ŞTIRI
Chiosc
Educatie
Evenimente
Mediu
Sanatate
Editorial Alexandra Alexa Elogiu pentru părinți
de Alexandra Alexa

Autor: Cătălina Poiană   Nu sunt mamă. Și de multe ori mă cuprinde bucuria și fericirea la gândul că într-o zi voi avea un prunc, dar în același timp și temerea și întrebările oare cum voi fi ca mamă. Weekendula cesta însă, s-a întâmplat ceva diferit. Au venit în vizită aproape toți membrii familiei, dintre care și un prichindel frumos de doi anișori. Și i-am revăzut pe părinții mei, în calitate de părinți, bunici, dar mai mult ca niciodată i-am văzut ca oameni. Două persoane, trecute de 60 de ani, cu trecutul lor, visele lor și evoluția lor ca Oameni. Am regăsit-o pe Mama la fel de grijulie și de atentă față de binele celor din jur. La fel de altruistă și plină de bucurie pentru cei din jurul ei. La fel de îngrijorată și atentă față de nevoile fiicei sale și de viitorul ei. La fel de fericită pentru oamenii buni și blânzi pe care îi am &ici ...

Editorialciteste mai departe
GALERII FOTO
NEWSLETTER
Abonare Dezabonare

Asculta Itsy Bitsy live