Asculta Itsy Bitsy live
 20182% pentru PEDITEL 1791 201720% impozit pe profit= 100.000 copii fericiti STAGE- Festivalulul International de Teatru Amator pentru Liceeni 18-24 septembrie 2017Serviciul de asistență pediatrică de urgență Peditel 1791 a preluat 27.783 de apeluri într-un anPEDITEL 1791. Sfat medical pediatric prin telefon, non stop  2016Doneaza pentru PEDITEL 1791.Call center pediatric non stopSTAGE. INTERNATIONAL YOUTH THEATER FESTIVAL. 21-25 SEPTEMBER CLUJ, ROMANIAFestivalul International de Teatru pentru liceeni STAGE, ed. VII, 21-25 SEPTEMBRIE 20162% pentru PEDITEL 1791. Completeaza si TUPEDITEL 1791. Urgente si sfat medical pediatric non stop 20152% pentru PEDITEL NAȚIONAL 2014TU ești Crăciunul lor!2% 2013Zambet de copil. Call Center Pediatric, sectia UPU, la Spitalul de Copii Cluj TENNIS CUP Parinti Clujeni, editia a IV-a, 21-22 SEPTEMBRIE 2013Festivalul de Teatru pentru Tineri STAGE, ed. IV, 28 oct - 03 noi 2013 2012Zâmbet de Copil 2012Fii și Tu Moș CrăciunProgram de Burse - ”Ofera-i o sansa in plus copilului tau”Cel mai frumos ou încondeiatFestivalul de teatru pentru tineri STAGE1 Iunie - Universul CopiilorTennis Cup Parinti Clujeni - 09 iunie 2% pentru 2000 2011Fii si TU Mos Craciun. Tu esti Craciunul LorFestivalul de Teatru pentru Tineri Stage IITennis CupZambet de copilOfera-i o sansa in plus copilului tau! IICel mai frumos ou incondeiat II2% 2010Cel mai frumos ou incondeiatOfera-i o sansa in plus copilului tau!Zambet de CopilTennis CupFestivalul de Teatru pentru Tineri Fii si Tu Mos Craciun!
Cabinete si policlinici privateCentre culturaleGradinite si crese de statHarta traseelor ciclourbane






Acasa | Stiri - Sanatate
Sa intelegem alimentatia micutilor nostri
23.10.2012
Sa intelegem alimentatia micutilor nostri

Copilaria este ultima sansa a noastra sa influentam obiceiurile alimentare ale copilului si de aceea, e bine sa-i invatam pe cei mici cat mai devreme deprinderile alimentare corecte. Este foarte important sa aiba o alimentatie sanatoasa si echilibrata, acest aspect fiind valabil si in cazul nostru.

Stomacul copiilor este mic, deci sunt obligatorii trei mese principale si doua gustari. In general, copiii prefera alimentele simple, necomplicat preparate si fara gust puternic. Gustarile, in schimb, e bine sa fie compuse din cereale cu iaurt, sau branza, fructe, crackers.

In cazul unui aliment nou, copilul nu il va accepta din prima, nu tot timpul. De aceea, daca dorim sa-i introducem in alimentatie ceva nou, vom taia in bucatele acel produs, si il vom amesteca printre celelalte produse deja cunoscute cu ele. Trebuie sa-I acordam timp micutului sa se familiarizeze cu gustul alimentului, si sa asteptam sa-l accepte.

Trebuie de luat in calcul ca acceptarea unui aliment nu este intotdeauna determinat de gustul obiectiv al acestuia, ci si de alte criterii subiective, cum ar fi:

- Temperature crescuta – copiii prefera alimentele caldute, dar nu fierbinti;

- Mirosul puternic – este neatragator pentru copii;

- Aspectul estetic – mancarea trebuie sa fie aranjata in farfurie astfel incat copilul sa doreasca a gusta din ea cu placere. Alimentele e bine sa contina culori vesele, si uneori, daca vrem sa creem un aranjament mai special, putem folosi alimente decupate in forme geometrice sau zoomorfe – cum sunt biscuitii, de exemplu.

Copiilor le place sa stea impreuna cu familia, si sa fie tratati precum adultii. Prin urmare, sa le dezvoltam acest obicei pentru ca sunt imitatori perfecti si vor invata repede. Sa nu uitam ca exemplul personal este cel mai important, asa ca sa nu ne miram cand copilul nostru va refuza anumite mancaruri, pe care nici noi nu le agreem.

Preferintele pentru un anumit tip de mancare sunt determinate in mica masura de mostenirea genetica. Cel mai important mecanism este invatarea si imitarea obiceiurilor pe care le vad la cei din jur, adica la noi, parintii, in mod special.

Atmosfera din timpul mesei este de asemenea un factor important in atitudinea copilului fata de mancare. Comportamentul pozitiv, entuziasmul, conversatia placuta intre membrii familiei si comentariile pozitive in ceea ce priveste mancarea, contribuie la cresterea apetitului celor mici.

Sa nu uitam ca tine de noi sa fim responsabili in educarea copiilor nostri de a-si alege o alimentatie echilibrata. Noi le putem oferi acestora o gama larga de alimente sanatoase, iar aici, sunt ei care decid ce le place sa manance mai mult.

 


Sursa:

mamicamea.ro

 

Media: 1.8/5 (41 voturi)

Share
ŞTIRI
Chiosc
Educatie
Evenimente
Mediu
Sanatate
Editorial Alexandra Alexa Elogiu pentru părinți
de Alexandra Alexa

Autor: Cătălina Poiană   Nu sunt mamă. Și de multe ori mă cuprinde bucuria și fericirea la gândul că într-o zi voi avea un prunc, dar în același timp și temerea și întrebările oare cum voi fi ca mamă. Weekendula cesta însă, s-a întâmplat ceva diferit. Au venit în vizită aproape toți membrii familiei, dintre care și un prichindel frumos de doi anișori. Și i-am revăzut pe părinții mei, în calitate de părinți, bunici, dar mai mult ca niciodată i-am văzut ca oameni. Două persoane, trecute de 60 de ani, cu trecutul lor, visele lor și evoluția lor ca Oameni. Am regăsit-o pe Mama la fel de grijulie și de atentă față de binele celor din jur. La fel de altruistă și plină de bucurie pentru cei din jurul ei. La fel de îngrijorată și atentă față de nevoile fiicei sale și de viitorul ei. La fel de fericită pentru oamenii buni și blânzi pe care îi am &ici ...

Editorialciteste mai departe
GALERII FOTO
NEWSLETTER
Abonare Dezabonare

Asculta Itsy Bitsy live