Asculta Itsy Bitsy live
 20182% pentru PEDITEL 1791 201720% impozit pe profit= 100.000 copii fericiti STAGE- Festivalulul International de Teatru Amator pentru Liceeni 18-24 septembrie 2017Serviciul de asistență pediatrică de urgență Peditel 1791 a preluat 27.783 de apeluri într-un anPEDITEL 1791. Sfat medical pediatric prin telefon, non stop  2016Doneaza pentru PEDITEL 1791.Call center pediatric non stopSTAGE. INTERNATIONAL YOUTH THEATER FESTIVAL. 21-25 SEPTEMBER CLUJ, ROMANIAFestivalul International de Teatru pentru liceeni STAGE, ed. VII, 21-25 SEPTEMBRIE 20162% pentru PEDITEL 1791. Completeaza si TUPEDITEL 1791. Urgente si sfat medical pediatric non stop 20152% pentru PEDITEL NAȚIONAL 2014TU ești Crăciunul lor!2% 2013Zambet de copil. Call Center Pediatric, sectia UPU, la Spitalul de Copii Cluj TENNIS CUP Parinti Clujeni, editia a IV-a, 21-22 SEPTEMBRIE 2013Festivalul de Teatru pentru Tineri STAGE, ed. IV, 28 oct - 03 noi 2013 2012Zâmbet de Copil 2012Fii și Tu Moș CrăciunProgram de Burse - ”Ofera-i o sansa in plus copilului tau”Cel mai frumos ou încondeiatFestivalul de teatru pentru tineri STAGE1 Iunie - Universul CopiilorTennis Cup Parinti Clujeni - 09 iunie 2% pentru 2000 2011Fii si TU Mos Craciun. Tu esti Craciunul LorFestivalul de Teatru pentru Tineri Stage IITennis CupZambet de copilOfera-i o sansa in plus copilului tau! IICel mai frumos ou incondeiat II2% 2010Cel mai frumos ou incondeiatOfera-i o sansa in plus copilului tau!Zambet de CopilTennis CupFestivalul de Teatru pentru Tineri Fii si Tu Mos Craciun!
Cabinete si policlinici privateCentre culturaleGradinite si crese de statHarta traseelor ciclourbane


Acasa | Stiri - Sanatate
Testul care detectează autismul
29.04.2011
Testul care detectează autismul

Un test simplu cu întrebări pe care părinții l-ar putea completa atunci când își duc copilul la pediatru ar putea diagnostica autismul mult mai devreme, la vârsta de un an, arată un nou studiu efectuat de cercetătorii de la „University of California”.

Copiii cu autism pot fi diagnosticați chiar la vârsta de un an

 137 de pediatri au fost angrenați în programul de screening. Părinții celor 10.000 de copii testați au completat un chestionar cu 24 de întrebări de finețe precum: „Când se joacă, copilul se uită la tine să vadă dacă îl urmărești?” sau „Copilul tău îți zâmbește atunci când se uită în ochii tăi?”.

 Copiii care au picat testul în primă fază, au fost trimiși pentru consultații amănunțite (inclusiv RMN și teste de sânge) într-un centru special, unde au fost testați la fiecare șase luni și atent monitorizați până la vârsta de trei ani.

 

Copiii pot primi tratament la 17 luni

 

Din cei 10.000 de copii testați, 184 au picat testul cu întrebări. 75% din aceștia au fost diagnosticați în final cu diferite afecțiuni. 32 dintre ei au fost diagnosticați cu autism, 56 cu întârziere verbală și nouă copii cu întârziere de comportament, iar 36 cu alte afecțiuni.

După programul de screening, toți copiii care au fost diagnosticați cu autism, tulburări comportamentale și întârziere verbală au fost incluși în programul național de tratament la 17 luni. În mod obișnuit, pediatrii nu pot pune un astfel de diagnostic mai devreme de 5-6 ani.

Cu tratament, autiștii pot trăi independenți

Autismul este o boală mentală misterioasă, care afectează abilitatea copiilor de a comunica și de a relaționa cu cei din jur.  De regulă, copiii cu autism nu au o dezvoltare normală a vorbirii și pot să pară surzi, deși testele de audiometrie sunt normale.

 

Deși afecțiunea nu se poate vindeca, tratamentul ameliorează semnificativ  simptomele și poate ține boala în frâu, astfel încât bolanavii să fie capabil să trăiască independent.

Sursa: Evenimentul Zilei

Media: 2.5/5 (58 voturi)

Share
ŞTIRI
Chiosc
Educatie
Evenimente
Mediu
Sanatate
Editorial Alexandra Alexa Elogiu pentru părinți
de Alexandra Alexa

Autor: Cătălina Poiană   Nu sunt mamă. Și de multe ori mă cuprinde bucuria și fericirea la gândul că într-o zi voi avea un prunc, dar în același timp și temerea și întrebările oare cum voi fi ca mamă. Weekendula cesta însă, s-a întâmplat ceva diferit. Au venit în vizită aproape toți membrii familiei, dintre care și un prichindel frumos de doi anișori. Și i-am revăzut pe părinții mei, în calitate de părinți, bunici, dar mai mult ca niciodată i-am văzut ca oameni. Două persoane, trecute de 60 de ani, cu trecutul lor, visele lor și evoluția lor ca Oameni. Am regăsit-o pe Mama la fel de grijulie și de atentă față de binele celor din jur. La fel de altruistă și plină de bucurie pentru cei din jurul ei. La fel de îngrijorată și atentă față de nevoile fiicei sale și de viitorul ei. La fel de fericită pentru oamenii buni și blânzi pe care îi am &ici ...

Editorialciteste mai departe
GALERII FOTO
NEWSLETTER
Abonare Dezabonare

Asculta Itsy Bitsy live