Asculta Itsy Bitsy live
 20182% pentru PEDITEL 1791 201720% impozit pe profit= 100.000 copii fericiti STAGE- Festivalulul International de Teatru Amator pentru Liceeni 18-24 septembrie 2017Serviciul de asistență pediatrică de urgență Peditel 1791 a preluat 27.783 de apeluri într-un anPEDITEL 1791. Sfat medical pediatric prin telefon, non stop  2016Doneaza pentru PEDITEL 1791.Call center pediatric non stopSTAGE. INTERNATIONAL YOUTH THEATER FESTIVAL. 21-25 SEPTEMBER CLUJ, ROMANIAFestivalul International de Teatru pentru liceeni STAGE, ed. VII, 21-25 SEPTEMBRIE 20162% pentru PEDITEL 1791. Completeaza si TUPEDITEL 1791. Urgente si sfat medical pediatric non stop 20152% pentru PEDITEL NAȚIONAL 2014TU ești Crăciunul lor!2% 2013Zambet de copil. Call Center Pediatric, sectia UPU, la Spitalul de Copii Cluj TENNIS CUP Parinti Clujeni, editia a IV-a, 21-22 SEPTEMBRIE 2013Festivalul de Teatru pentru Tineri STAGE, ed. IV, 28 oct - 03 noi 2013 2012Zâmbet de Copil 2012Fii și Tu Moș CrăciunProgram de Burse - ”Ofera-i o sansa in plus copilului tau”Cel mai frumos ou încondeiatFestivalul de teatru pentru tineri STAGE1 Iunie - Universul CopiilorTennis Cup Parinti Clujeni - 09 iunie 2% pentru 2000 2011Fii si TU Mos Craciun. Tu esti Craciunul LorFestivalul de Teatru pentru Tineri Stage IITennis CupZambet de copilOfera-i o sansa in plus copilului tau! IICel mai frumos ou incondeiat II2% 2010Cel mai frumos ou incondeiatOfera-i o sansa in plus copilului tau!Zambet de CopilTennis CupFestivalul de Teatru pentru Tineri Fii si Tu Mos Craciun!
Cabinete si policlinici privateCentre culturaleGradinite si crese de statHarta traseelor ciclourbane


Acasa | Stiri - Sanatate
Tratament „2 în 1” anti-obezitate
11.04.2011
Tratament „2 în 1” anti-obezitate

Un nou tratament anti-obezitate care combină două medicamente pentru slăbit existente pe piață este de două ori mai eficient decât celelalte pastilele disponibile acum, arată un nou studiu realizat de cercetătorii de la Duke University Medical Center.

 

Un mix de Pehentermine și topiramate, care se va vinde sub numele de Topamax, s-a dovedit  a fi în studiile clinice de două ori mai eficient decât orlistatul, comercializat sub denumirea de Xenical sau Alli, în unele țări.

În plus, medicamentul îmbunătățește starea generală de sănătate, normalizează tensiunea arterială, glicemia, trigliceridele și inflamația.

Phentermine este cel mai vândut medicament pentru slăbit în SUA, iar Topiramate este un anticonvulsiv care tratează migrenele și convulsiile. Studiile au dovedit că ajută pacienții cu diabet de tip II să scadă în greutate.


Medicamentul nu are efecte adverse majore

Studiul a fost efectuat pe un eșantion de 2500 de persoane obeze, pe o perioadă de 20 de luni.

Ei au fost împărțiți în trei grupuri: primul grup a primit o doză de 7.5 mg de Phentermine și 46 de mg de topiramate, iar cel de-al doilea grup a primit 15 și 92 dfe mg de Phentermine, respectiv topiramate. Cel de-al treilea grup a fost tratat cu medicamente cu efect „placebo”.

După 56 de săptămâni, persoanele din grupul care a primit o doză mai mică de tratament au pierdut în medie 8 kilograme, în timp ce persoanele din grupul care a primit o doză mai mare de medicament au pierdut 10 kilogramele. Persoanele care au fost tratate cu medicație placebo au pierdut doar 3 kilograme.

Tratamentul cu Topamax a fost bine tolerat de organism, iar singurele efecte adverse raportate au fost uscăciunea gurii și constipație ușoară.

 Sursa: Evenimentul Zilei

Media: 2.5/5 (56 voturi)

Share
ŞTIRI
Chiosc
Educatie
Evenimente
Mediu
Sanatate
Editorial Alexandra Alexa Elogiu pentru părinți
de Alexandra Alexa

Autor: Cătălina Poiană   Nu sunt mamă. Și de multe ori mă cuprinde bucuria și fericirea la gândul că într-o zi voi avea un prunc, dar în același timp și temerea și întrebările oare cum voi fi ca mamă. Weekendula cesta însă, s-a întâmplat ceva diferit. Au venit în vizită aproape toți membrii familiei, dintre care și un prichindel frumos de doi anișori. Și i-am revăzut pe părinții mei, în calitate de părinți, bunici, dar mai mult ca niciodată i-am văzut ca oameni. Două persoane, trecute de 60 de ani, cu trecutul lor, visele lor și evoluția lor ca Oameni. Am regăsit-o pe Mama la fel de grijulie și de atentă față de binele celor din jur. La fel de altruistă și plină de bucurie pentru cei din jurul ei. La fel de îngrijorată și atentă față de nevoile fiicei sale și de viitorul ei. La fel de fericită pentru oamenii buni și blânzi pe care îi am &ici ...

Editorialciteste mai departe
GALERII FOTO
NEWSLETTER
Abonare Dezabonare

Asculta Itsy Bitsy live