Asculta Itsy Bitsy live
 20182% pentru PEDITEL 1791 201720% impozit pe profit= 100.000 copii fericiti STAGE- Festivalulul International de Teatru Amator pentru Liceeni 18-24 septembrie 2017Serviciul de asistență pediatrică de urgență Peditel 1791 a preluat 27.783 de apeluri într-un anPEDITEL 1791. Sfat medical pediatric prin telefon, non stop  2016Doneaza pentru PEDITEL 1791.Call center pediatric non stopSTAGE. INTERNATIONAL YOUTH THEATER FESTIVAL. 21-25 SEPTEMBER CLUJ, ROMANIAFestivalul International de Teatru pentru liceeni STAGE, ed. VII, 21-25 SEPTEMBRIE 20162% pentru PEDITEL 1791. Completeaza si TUPEDITEL 1791. Urgente si sfat medical pediatric non stop 20152% pentru PEDITEL NAȚIONAL 2014TU ești Crăciunul lor!2% 2013Zambet de copil. Call Center Pediatric, sectia UPU, la Spitalul de Copii Cluj TENNIS CUP Parinti Clujeni, editia a IV-a, 21-22 SEPTEMBRIE 2013Festivalul de Teatru pentru Tineri STAGE, ed. IV, 28 oct - 03 noi 2013 2012Zâmbet de Copil 2012Fii și Tu Moș CrăciunProgram de Burse - ”Ofera-i o sansa in plus copilului tau”Cel mai frumos ou încondeiatFestivalul de teatru pentru tineri STAGE1 Iunie - Universul CopiilorTennis Cup Parinti Clujeni - 09 iunie 2% pentru 2000 2011Fii si TU Mos Craciun. Tu esti Craciunul LorFestivalul de Teatru pentru Tineri Stage IITennis CupZambet de copilOfera-i o sansa in plus copilului tau! IICel mai frumos ou incondeiat II2% 2010Cel mai frumos ou incondeiatOfera-i o sansa in plus copilului tau!Zambet de CopilTennis CupFestivalul de Teatru pentru Tineri Fii si Tu Mos Craciun!
Cabinete si policlinici privateCentre culturaleGradinite si crese de statHarta traseelor ciclourbane


Acasa | Stiri - Sanatate
Zece trucuri ca să ardeţi caloriile
29.04.2011
Zece trucuri ca să ardeţi caloriile

Pentru a stimula metabolismul să ardă mai multe calorii, renunţaţi la diete restrictive, mâncaţi alimente bogate în proteine, iuţi şi picante, beţi apă rece şi mâncaţi dimineaţa.

Apa ajută la meținerea greutăţii optime

Metabolismul reprezintă totalitatea transformărilor biochimice şi energetice care au loc în organism. Cu cât metabolismul e mai activ, cu atât se ard mai multe calorii şi "dispar" mai repede grăsimile. Nutriţioniştii recomandă 10 metode de accelerare a metabolimului.

1 Fără diete ce înfometează. Dietele care supun stomacul şi creierul la cazne dereglează metabolismul. Dieta prin înfometare încetineşte metabolismul, iar organismul ajunge să stocheze energia pentru "zile negre".

"Organismul se învaţă cu cât îi dai, învaţă să trăiască şi cu 900 de calorii. Asta nu înseamnă că se pierd şi kilogramele", explică specialistul în nutriţie Corina Zugravu. Dietele restrictive pe termen lung "taie" din muşchi.

Sfatul nutriţioniştilor nu e să mâncaţi mai puţin, ci mai sănătos, alegând alimente consistente în detrimentul celor "bogate" în calorii goale (gen pateuri, dulciuri).

2 Bazaţi-vă pe proteinele din carne, lapte, brânză, ouă. Organismul are nevoie de proteine pentru a construi muşchi. Specialiştii recomandă 1 gram de proteine/ kilogram, ceea ce înseamnă că o persoană care are 70 de kilograme va avea nevoie de 70 de grame de proteine pe zi: o friptură de porc slabă, un ou fiert, un pahar cu lapte şi o felie de brânză slabă de vaci. Alte alimente bogate în proteine sunt nucile, alunele, migdalele, soia şi ciupercile.

 

"Nutrienţii, adică proteinele, glucidele şi lipidele, ne aduc calorii, dar şi consumă calorii, la rândul lor. Pentru a metaboliza proteinele (mestecat, digestie, absorbţie), organismul arde cele mai multe calorii. Practic, ce consumi, cheltuieşti", spune nutriţionistul.

3 Alimente organice. Cercetătorii canadieni au demonstrat că o dietă bogată în alimente "înţesate" de pesticide şi toxine (care sunt stocate în ţesutul adipos) încetinesc metabolismul. Alte studii au arătat că pesticidele favorizează apariţia depozitelor de grăsime. Alegeţi ori de câte ori aveţi ocazia fructe şi legume organice.

4 "Şoareci" de birou activi. Mai mult de patru ore de stat pe scaun reduc la zero producţia enzimelor care controlează grăsimea şi colesterolul "rău". Pentru a activa producţia acestor enzime şi a stimula arderile de calorii "spargeţi" perioadele de stat pe scaun cu mici plimbări.

5 Consumaţi apă rece. Cercetătorii germani au arătat că cei care beau zilnic şase pahare de apă rece ard între 5 şi 100 de calorii pe zi, adică în jur de trei kilograme pe an.

"Organismul consumă aceste calorii pentru a aduce apa la temperatura corpului", mai explică nutriţionsitul. De altfel, totalitatea reacţiilor chimice ale organismului au nevoie de apă. Persoanele deshidratate ard cu 2% mai puţine calorii decât cele care se hidratează corespunzător.

6 Mâncaţi iute şi picant. Ardeii iuţi sau alimentele picante şi fierbinţi "biciuiesc" metabolismul şi stimulează activitatea sistemului nervos. Un ardei iute creşte rata arderilor cu 20%.

 

7 Nu săriţi peste micul-dejun. Persoanele care "sar" peste micul dejun au un risc de patru ori mai mare de obezitate decât cele care servesc micul-dejun.

 

"Micul-dejun asigură energia în prima parte a zilei, atunci când se presupune că ai avea cea mai mare nevoie de ea. Cea mai mare parte a caloriilor consumate dimineaţa sunt utilizate, în timp ce caloriile consumate în partea a doua zilei au tendinţa să se depună", subliniază specialistul.

 

8 Beţi cafea sau ceai. O ceaşcă de cafea stimulează sistemul nervos central şi creşte metabolismul cu 5-8%, ceea ce înseamnă arderea a 100-200 de calorii pe zi. O ceaşcă de ceai pe zi, bogată în antioxidanţi, creşte metabolismul cu 12%.

9 Fibre şi fier. Alimentele bogate în fibre cresc rata de ardere a caloriilor cu 30%. Medicii recomandă 25 de grame de fibre pe zi, echivalentul a trei porţii de fructe sau legume. Şi fierul e esenţial în oxigenarea muşchilor în scopul arderii grăsimilor. Fructele de mare, crustaceele, mazărea, cerealele şi spanacul sunt surse excelente de fier.

10 Lactate degresate. Există studii care au arătat că deficienţele de calciu scad metabolismul. Consumul de lactate parţial degresate reduce ab sor bţia grăsimilor din alte alimente.

8-10 pahare de apă ar trebui băute zilnic. Asta pentru că persoanele  deshidratate ard mai puține calorii

"Cei care beau zilnic şase pahare de apă rece ard între 5 şi 100 de calorii. Organismul consumă caloriile pentru a aduce apa la temperatura corpului."

CORINA ZUGRAVU, medic nutriţionist

Sursa: Evenimentul Zilei

Media: 2.7/5 (52 voturi)

Share
ŞTIRI
Chiosc
Educatie
Evenimente
Mediu
Sanatate
Editorial Alexandra Alexa Elogiu pentru părinți
de Alexandra Alexa

Autor: Cătălina Poiană   Nu sunt mamă. Și de multe ori mă cuprinde bucuria și fericirea la gândul că într-o zi voi avea un prunc, dar în același timp și temerea și întrebările oare cum voi fi ca mamă. Weekendula cesta însă, s-a întâmplat ceva diferit. Au venit în vizită aproape toți membrii familiei, dintre care și un prichindel frumos de doi anișori. Și i-am revăzut pe părinții mei, în calitate de părinți, bunici, dar mai mult ca niciodată i-am văzut ca oameni. Două persoane, trecute de 60 de ani, cu trecutul lor, visele lor și evoluția lor ca Oameni. Am regăsit-o pe Mama la fel de grijulie și de atentă față de binele celor din jur. La fel de altruistă și plină de bucurie pentru cei din jurul ei. La fel de îngrijorată și atentă față de nevoile fiicei sale și de viitorul ei. La fel de fericită pentru oamenii buni și blânzi pe care îi am &ici ...

Editorialciteste mai departe
GALERII FOTO
NEWSLETTER
Abonare Dezabonare

Asculta Itsy Bitsy live